Ajax sluit seizoen af met winst tegen Excelsior

6 mei 2018 16:22

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een 1-2 overwinning tegen Excelsior. De ploeg van Erik ten Hag kwam in de eerste helft nog wel op achterstand door een eigen doelpunt van Matthijs de Ligt, maar na rust kwam Ajax via een doelpunt van Justin Kluivert op gelijke hoogte en zorgde Kasper Dolberg vanaf de strafschopstip voor de overwinning.

In de eerste helft maakte Ajax een erg zwakke indruk. Het kreeg wel kansen om de score te openen, maar het was uiteindelijk Excelsior dat op voorsprong kwam. Matthijs de Ligt wilde de bal terugspelen op doelman Kostas Lamprou, maar had niet gekeken waar de doelman stond. Het gevolg was dat de terugspeelbal van de aanvoerder van Ajax in het eigen doel belandde.

Excelsior kon in de eerste helft vrij probleemloos op de been blijven, maar dat veranderde na allemaal na rust. Net zoals afgelopen weken had Hakim Ziyech ook nu weer een hoofdrol. Uit een uitstekende voorzet van de middenvelder kon Justin Kluivert bij de tweede paal vlak na rust de gelijkmaker binnen koppen.

Een paar minuten later was Ziyech weer belangrijk toen hij het strafschopgebied in ging en een penalty meekreeg na een overtreding van Jeffry Fortes. Kasper Dolberg zorgde vervolgens vanaf de strafschopstip voor de 1-2 voorsprong.

Zowel Excelsior als Ajax kregen vervolgens kansen om te scoren. Dolberg kreeg na 70 minuten nog een goede kans, maar zijn inzet kon worden gered door doelman Kristinsson.

Excelsior probeerde via een slotoffensief nogmaals aan te zetten en kreeg ook enkele goede kansen. Lamprou kon echter een inzet van Jurgen Mattheij maar net redden, terwijl Ziyech nogmaals belangrijk was door een bal van de lijn te halen.

Het zorgde ervoor dat Ajax met de nodige moeite het seizoen af wist te sluiten met een overwinning.