Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Het verdriet over Appie zal altijd blijven'

5 mei 2018 06:48

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Hakim Ziyech terug op de moeilijke periode aan het begin van het seizoen, toen Abdelhak Nouri in Oostenrijk door hartfalen ernstige hersenschade opliep. "Ik ga bij hem langs in het ziekenhuis. Als ik kan gaan, ga ik. Als ik bij Appie aan het bed sta, gaat er van alles door mijn hoofd. Ik praat niet tegen hem, maar ik haal in mezelf wel alle mooie herinneringen naar boven," aldus Ziyech. "Een jaar lang zijn we heel close geweest. We sliepen tijdens de reizen altijd bij elkaar op de kamer. We hebben de grootste lol gehad samen."

De middenvelder gaat verder: "Ik heb nog veel beelden van Appie en ik op mijn telefoon. Dat zijn beelden die ik koester en die ik op een apart schijfje heb gezet zodat ik ze altijd bij me kan hebben."

Ziyech had direct vanaf het begin een klik met Nouri. "Dat voel je direct. Wij hebben een klik, bingo. Hij zag mij ook wel als een voorbeeld. Ik praatte veel met hem over het voetbal," geeft de Speler van het Jaar aan. "Samen met Frenkie de Jong en Donny van de Beek speelde hij bij Jong Ajax de pannen van het dak. Hij wilde zó graag in Ajax 1 spelen. Daarover hebben we uren gepraat. Dan zei ik dat hij rustig moest blijven en dat het moment vanzelf zou komen. Elke minuut die hij in Ajax 1 speelde, ging hij er volledig voor."

Ook in Oostenrijk ging Appie er vol voor. "Hij had wat last van zijn enkel toen, maar wilde zo graag spelen. Dat is Appie, die enorme drive om te voetballen. En toen lag hij opeens in die helikopter," zegt Ziyech over het noodlottige moment. "Toen ik terugkwam in het hotel zag ik zijn spullen op de kamer liggen. Dat was zo moeilijk. Eenmaal terug in Nederland kropen de dagen voorbij. We werden gek van de onzekerheid. En dan het slechte nieuws..."

En dat terwijl het tegenwoordig alleen nog maar over de fluitconcerten richting Ziyech en het mislukte seizoen van Ajax gaat. "Zo gaat dat. Na een paar weken gaat de buitenwereld weer over tot de orde van de dag," geeft de international van Marokko aan. "Al is het ook moeilijk voor een buitenstaander om je te verplaatsen in zo'n moeilijke situatie. Het verdriet zal altijd blijven."




Tags

ziyech appie jong nouri oostenrijk beek bingo buitenstaander close dak fluitconcerten helikopter hersenschade kropen marokko nederland noodlottige onzekerheid pannen praatte schijfje sliepen uren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos