Transparent
Inloggen
Sluiten

Kai Sierhuis: 'Ik heb me op mijn verjaardag ingehouden, zodat ik scherp was tijdens de kampioenswedstrijd'

2 mei 2018 14:16

Kai Sierhuis had vorige week een schitterende week. Op vrijdag werd hij 21 jaar oud, een dag later werd hij kampioen van de Jupiler League. In gesprek met FC Afkicken blikt hij daarop terug. "Een betere week als die heb je niet vaak. Ik heb me op mijn verjaardag ingehouden, zodat ik scherp was tijdens de kampioenswedstrijd. Dat heeft zich uitbetaald in een overwinning en in een goal," geeft de aanvaller aan.

Sierhuis merkte vanaf de bank dat de ploeg anders voor de dag kwam dan normaal. "In de eerste helft speelden wij wat zenuwachtig. Hadden wij wat minder lef en durf in ons spel. Ik denk dat dat toch wel met de kampioenszenuwen te maken had," aldus de spits. "Uiteindelijk weten we dat na die 0-1 toch om te buigen en dat is toch wel een knappe prestatie van het team. Iedereen was toch wel aan het nagelbijten dat het het toch niet zou worden."

De doelpuntenmaker kreeg ook de opmerking dat kampioensstress eigenlijk niet past bij een speler van Ajax. "Wij zijn ook maar gewoon mensen. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd misschien 19, 20 jaar was. Jongens die nog helemaal niet gewend zijn om zulke wedstrijden te spelen," zegt Sierhuis daarover. "Bij het eerste elftal is misschien wat minder kampioensstress aanwezig, maar bij ons voelde ik het toch nog wel een beetje."

Sierhuis kreeg tot slot de vraag wat voor hem het meeste waardevolle zal zijn. Het kampioenschap met Jong Ajax of uiteindelijk zijn debuut maken in het eerste elftal. "Mijn debuut maken voor Ajax is iets waar ik al bijna tien jaar voor werk, omdat ik al tien jaar in de jeugdopleiding speel," geeft Sierhuis aan. "Uiteindelijk wordt dat toch iets waar ik meer waarde aan zal hechten dan aan het kampioenschap, ook al is dat een fantastische ervaring. Maar je debuut maken bij Ajax is toch een stapje hoger denk ik."




Tags

sierhuis ingehouden kampioenswedstrijd kampioensstress afkicken buigen doelpuntenmaker durf jong jupiler kampioenszenuwen nagelbijten slot zenuwachtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos