Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald de Boer: 'Kluivert is nog veel te wispelturig voor het buitenland'

2 mei 2018 06:37

In gesprek met De Telegraaf geeft Ronald de Boer aan dat de talenten van Ajax het beste nog in Amsterdam kunnen blijven. "Ik snap dat het moeilijk is als je een vier- of vijfjarig contract kunt tekenen en een miljoen euro netto of meer per seizoen kunt verdienen. Maar kijk alsjeblieft naar de lange termijn. Dan komt dat geld vanzelf, maar valt veel meer status te verdienen," aldus de analyticus.

Volgens de oud-speler van Ajax is het nu belangrijk om vooral veel te spelen. "Ik snap dat het moeilijk is als je een vier- of vijfjarig contract kunt tekenen en een miljoen euro netto of meer per seizoen kunt verdienen," geeft hij aan. "Maar kijk alsjeblieft naar de lange termijn. Dan komt dat geld vanzelf, maar valt veel meer status te verdienen."

Voor de zaakwaarnemers is een belangrijke taak weggelegd. "De meeste zaakwaarnemers zéggen alleen het beste voor hun spelers te willen. Maar die dat echt doen, zijn op de vingers van één hand te tellen," zegt De Boer daarover. "Zij hebben namelijk zelf ook een financieel belang, dus baat bij een transfer."

De Boer hoopt vooral dat het gezonde verstand gebruikt wordt. Met name bij Justin Kluivert, die erg lang wacht met bijtekenen. "Maar dat moet hij echt doen. Natuurlijk heeft Justin veel talent. Maar hoeveel wedstrijden heeft hij nou écht goed gespeeld? En dan ook nog eens negentig minuten? Een handvol," geeft hij daarover aan. "Hij is nog veel te wispelturig voor het buitenland. En Donny, Frenkie en Kasper doen er ook verstandig aan nog minimaal vijftig wedstrijden in Nederland te spelen."

Alleen een vertrek van Mathijs de Ligt zou De Boer begrijpen. "Hij is verder dan de rest en fysiek en mentaal de uitzondering die de regel bevestigt."
Tags

boer kluivert wispelturig netto bijtekenen handvol kasper mathijs nederland telegraaf weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal