Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Het eerbetoon aan Appie Nouri was voor mij hét moment van de wedstrijd'

30 april 2018 06:53

Door drie schitterende treffers wist Ajax van AZ te winnen. Voor doelpuntenmaker Donny van de Beek is echter een ander moment een stuk mooier, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Het eerbetoon aan Appie Nouri was voor mij hét moment van de wedstrijd. Kippenvel," aldus de middenvelder. "Ik wist niet dat de fans dit zouden doen. Op het moment dat ik het massale applaus hoorde en de mensen gingen staan, keek ik naar het scorebord en zag ik dat het de 34e minuut was. Het was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, dus prachtig dat ze weer iets voor Appie wilden doen. Daar heb ik echt van genoten."

Een paar minuten na het applaus opende Van de Beek de score. "Het lijkt wel of het zo moest zijn. Het was een heel mooie actie van Matthijs de Ligt, een goede kapbeweging en hij zag me goed staan. Ik scoor niet vaak met mijn hoofd, maar deze kans was niet te missen," geeft hij aan.

Van de Beek was kritisch over hoe het seizoen verlopen is. "We hebben de doelen die we wilden bereiken niet gehaald: kampioen worden, de Champions League halen en Europees overwinteren. We moeten het positieve eruit halen en zorgen dat we er nu in de voorrondes direct staan."

De middenvelder was wel blij dat Ajax de tweede plek nu al heeft weten veilig te stellen. "Als we dat zondag bij Excelsior op dat kunstgras hadden moeten doen, was dat een lastig potje geworden. Daar hebben we vorig jaar ook punten laten liggen. Dus hebben we het met 3-0 en een stel prachtige aanvallen prima gedaan, denk ik."




Tags

beek appie eerbetoon nouri applaus doelpuntenmaker excelsior kapbeweging potje scoor telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze porto ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal