Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Voor de opleiding van Ajax is het kampioenschap belangrijk'

28 april 2018 06:38

Jong Ajax heeft alles in eigen hand om in eigen huis tegen MVV het kampioenschap van de Jupiler League binnen te halen. Erik ten Hag hoopt dan ook dat het gaat lukken, zo gaf hij aan tijdens de persconferentie van donderdagmiddag en werd opgetekend door De Telegraaf. "De eventuele titel van Jong Ajax maakt het seizoen voor Ajax niet goed, natuurlijk. Maar voor de opleiding van Ajax is het kampioenschap belangrijk," aldus Ten Hag. "Bij onder 19 en Jong Ajax gaat het ook om een competitie te leren winnen. Jong Ajax heeft die kans en dat zou een uitstekende prestatie zijn."

Ten Hag stelt echter niet alle spelers beschikbaar voor Jong Ajax. "Noussair Mazraoui speelt de kampioenswedstrijd van Jong Ajax niet. Hij zit zondag bij de selectie van Ajax 1 voor de wedstrijd tegen AZ, omdat hij een heel goede ontwikkeling heeft doorgemaakt en hij de laatste wedstrijd in de basis stond," geeft hij aan. "En hij heeft het naar behoren gedaan. Het zou zomaar kunnen dat hij tegen AZ weer start."

De trainer van Ajax had graag gezien dat Kasper Dolberg kon meedoen tegen MVV, maar de Deense spits heeft al teveel wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. "Kasper heeft heel lang geen wedstrijden gespeeld, dus had hij daar ritme op kunnen doen," zegt Ten Hag daarover. "Hij heeft weer een aantal weken meegetraind, maar is conditioneel nog ver weg. Dan heb je wedstrijden nodig."

Ondanks dat Mateo Cassierra tegen AZ ook bij de wedstrijdselectie zal zitten, zal hij tegen MVV ook beschikbaar zijn voor de ploeg van Michael Reiziger. "We kijken er wel naar dat de spelers die de afgelopen maanden richting het kampioenschap zijn gegaan, nu de ervaring krijgen om kampioen te kunnen worden," geeft Ten Hag daarover aan. "Spelers, die voor AZ-thuis bij de eerste dertien, veertien zitten, spelen natuurlijk niet tegen MVV."




Tags

hag jong kasper cassierra conditioneel dolberg jupiler kampioenswedstrijd mateo mazraoui meegetraind michael reiziger telegraaf titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos