Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: 'Dat Hakim Ziyech zich ongelooflijk in de steek gelaten voelt, lijkt me nogal wiedes'

18 april 2018 07:11

In zijn column in het Algemeen Dagblad haalt Sjoerd Mossou uit naar Ajax. De columnist vindt dat Ajax Hakim Ziyech in de steek laat door zich niet achter hem te scharen na het incident van zondagavond bij de spelersbus. "Geen aangifte. Geen harde boodschap van terug in jullie hok. Geen mededeling in een handvol heldere volzinnen, over dat Ajax dit soort debielengedrag onder geen beding accepteert - en dat iedereen met zijn klauwen van Hakim Ziyech moet afblijven," aldus Mossou. "Dat geldt voor iedere andere voetballer natuurlijk ook, maar juist in het geval Ziyech was die bescherming en rugdekking essentieel. Niet zozeer omdat hij zichzelf niet kan redden, wel uit moreel, menselijk, principieel oogpunt."

De columnist legt ook uit waarom. "Het is nu acht maanden en één week geleden dat Abdelhak Nouri neerviel op een voetbalveld in Oostenrijk. Ziyechs boezemvriend, gevoelsmatig zijn kleine broertje, ligt sindsdien zwaar gehandicapt in een ziekenhuisbed," geeft hij aan. "Op zich is het menselijk dat soms te vergeten, zeker in de vluchtige wereld van het voetbal. Het tempo der dingen raast door. Nouri was voor de rest van Nederland een zeer geliefde jonge voetballer, geen naaste, geen broertje, geen boezemvriend."

Mossou gaat verder: "Dat maakt het niet minder zinvol je te verplaatsen in Ziyech, iemand zo dicht bij het verdriet. Geen aaibaar type misschien, een voetballer ook over wie je eindeloos kunt discussiëren, maar ook gewoon een jongen van 25 jaar."

Mossou is hard in zijn conclusie. "Eerst werd hij uitgefloten door een deel van de Ajax-fans. Daarna werd hij belaagd op een parkeerdek in het halfdonker en was er niemand bij Ajax die hem noemenswaardig beschermde. Dat Hakim Ziyech zich ongelooflijk in de steek gelaten voelt, lijkt me nogal wiedes."
Tags

ziyech mossou wiedes boezemvriend columnist menselijk nouri aaibaar aangifte accepteert afblijven beding belaagd beschermde bescherming column debielengedrag discussieren essentieel gehandicapt geliefde halfdonker handvol hok klauwen moreel nederland neerviel noemenswaardig oogpunt oostenrijk parkeerdek principieel raast rugdekking scharen uitgefloten vluchtige volzinnen ziekenhuisbed zinvol ziyechs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo grillitsch henderson jong kiki kroes lucca mikautadze mislintat ocampos reijnders rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst