Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: Edwin van der Sar heeft gefaald

16 april 2018 07:12

In een uitgebreide analyse in De Telegraaf wordt gekeken naar Edwin van der Sar. Als de algemeen directeur zoals beloofd zijn functioneren kritisch tegen het licht zal houden, kan er volgens het dagblad maar één conclusie volgen: gefaald.

Ook wordt er kritisch gekeken naar Erik ten Hag, die tot nu toe veel meer fout dan goed doet, waardoor hij zijn eigen positie ondermijnt. Ten Hag is tot dus ver een defensieve denken en in vele opzichten beslist geen typische Ajax-coach. In alle opzichten scoort hij ook slechter dan Marcel Keizer, terwijl Keizer aan het begin van het seizoen nog het leed rondom Appie Nouri te verwerken kreeg.

Ajax haalde onder Keizer gemiddeld 2,24 punten per wedstrijd, scoorde gemiddeld 3,00 keer en kreeg 0,94 doelpunten tegen. Onder Ten Hag worden 2,23 punten gehaald, scoort Ajax 2,00 keer en krijgt het 1,08 doelpunten per wedstrijd tegen.

Voor De Telegraaf is het duidelijk dat zowel Van der Sar als Marc Overmars hun huiswerk beter had moeten doen. Spelers irriteren zich bovendien ook aan Ten Hag, omdat zij in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV van woensdag al elf-tegen-elf moeten spelen. Partijtjes die bovendien ook de hele tijd werden stilgelegd, omdat een looplijntje net niet goed werd uitgevoerd. Niet voor niets zou Hakim Ziyech veel harder dan nodig was hebben gezegd dat hij weg wil en adviseren medespelers Matthijs de Ligt om nu al een stap te maken.

Dat Ten Hag alle trainingen dichtgooit en het maar moeilijk vindt om spelers kort af te staan voor commerciële of maatschappelijke verplichtingen, zorgt ook voor veel onvrede binnen mensen bij Ajax.

In de analyse van De Telegraaf wordt aangegeven dat de pijlen in eerste instantie op de Ajax-leiding gericht zullen zijn en op Van der Sar in het bijzonder. De algemeen directeur heeft veel uit te leggen, ook na het eerdere vertrek van clubiconen als Wim Jonk en Dennis Bergkamp nadat ze onenigheid kregen met Van der Sar en Overmars.

Overmars lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn positie, omdat hij er bij de Raad van Commissarissen erg goed op staat. Het dagblad vraagt zich echter af hoe er binnen Ajax gereageerd zal worden als Van der Sar de eer niet aan zichzelf zal houden, omdat her en der het gemor al hoorbaar is.




Tags

sar hag telegraaf gefaald keizer overmars appie bergkamp clubiconen dichtgooit eer hoorbaar huiswerk irriteren jonk looplijntje nouri ondermijnt onenigheid onvrede partijtjes uitgevoerd ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal