Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Als mijn hart zegt dat ik bij Ajax moet blijven, dan zal mijn hart de bovenhand hebben'

12 april 2018 16:39

In gesprek met Elf Voetbal spreekt Matthijs de Ligt over zijn toekomst. Al maanden gaat het over wat de volgende club voor de verdediger moet worden, maar zelf geeft hij aan dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat hij komende zomer zal vertrekken uit Amsterdam. "Ik ben enorm begaan met Ajax. Stel: mijn verstand zegt dat ik een stap moet maken maar mijn hart zegt dat ik bij Ajax moet blijven, dan zal mijn hart de bovenhand hebben. Ik moet wat mijn carrière betreft oppassen dat ik Ajax niet boven mezelf plaats," geeft De Ligt aan.

De international van het Nederlands elftal droomde altijd hoe zijn carrière er uit zou zien. "Ik droomde van een doorbraak bij Ajax, van wat ik allemaal zou meemaken. En ik droomde ervan dat ik rond mijn 24ste of 25ste een transfer naar het buitenland zou maken. Ik had werkelijk nóóit kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan. Zo snel, dat het wel heel lastig wordt om op mijn 24ste nog bij Ajax te voetballen," zegt hij daarover.

De Ligt zal echter nooit voor het geld naar een andere club gaan. "Dan kies ik toch voor mijn carrière. Maar oké, daar staat iedereen verschillend in. Ik weet van mezelf dat geld niet mijn grootste drijfveer is," aldus de verdediger. "Ik ben goed en beschermd opgevoed, kan altijd bij mijn ouders terecht. Maar er zijn ook jongens die in andere situaties verkeren, die niets liever willen dan hun ouders helpen. Bij mij zal mijn carrière altijd voorop staan."

Hij gaat verder: "Mijn volgende stap moet gewoon perfect zijn, op meerdere vlakken. Sportief, financieel én qua leefomgeving. Ik zal niet snel voor het geld naar China gaan, zeg maar. Wat ik nu bij Ajax verdien is vergeleken bij een gemiddeld inkomen al bizar veel. Ik verdien meer dan genoeg. Ik denk niet: nú die kans grijpen, anders komt die nooit meer voorbij. Je moet wel een beetje vertrouwen in jezelf hebben."




Tags

bovenhand droomde verdien begaan bizar china kies leefomgeving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kaplan kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper