Transparent
Inloggen
Sluiten

Siem de Jong: 'We hopen die PSV-titel zo lang mogelijk uit te stellen en het liefst af te stellen'

12 april 2018 06:48

Siem de Jong is vol vertrouwen dat Ajax zondag weet te voorkomen dat PSV de landstitel zal binnen halen. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "PSV wordt geen kampioen dit weekeinde. Wat er daarna gebeurt, is afwachten," aldus De Jong. "We zijn er alleen maar mee bezig dat we die wedstrijd ten koste van alles willen winnen. Het kampioenschap is nog steeds niet beslist en het enige dat we willen, is de druk opvoeren. We hopen die PSV-titel zo lang mogelijk uit te stellen en het liefst af te stellen."

De Jong kijkt er ook naar uit om tegenover zijn broer te staan. In 2011 was dit ook het geval toen Luuk de Jong nog bij FC Twente speelde. "Dat was wel een iets andere situatie, omdat Luuk en ik toen in die wedstrijd allebei kampioen konden worden. Daardoor was het nóg spannender," zegt Siem de Jong daarover. "Het gaf ons toen heel veel motivatie. Ook omdat we kort daarvoor de bekerfinale van FC Twente hadden verloren, maar we wel het gevoel meenamen dat we ze konden verslaan. In de ArenA hing zo’n geweldige sfeer dat we voor ons gevoel niet kónden falen."

De Ajacied vindt het ook extra mooi om de topper in het Philips Stadion te spelen, waar de fans van PSV zullen proberen om het stadion tot een 'hel' te maken. "Dat maakt het ook tot een heel grote wedstrijd. Ik vind het altijd wel lekker die extra druk," geeft hij daarover aan. "Een topwedstrijd geeft al veel energie, maar uit die vijandigheid kunnen we nóg meer energie halen. Dat hebben we dit seizoen in De Kuip laten zien. Er zaten alleen maar Feyenoord-fans, maar wij wonnen met 4-1."




Tags

jong titel twente arena bekerfinale feyenoord kuip landstitel meenamen motivatie opvoeren spannender telegraaf topper vijandigheid weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal