Ajax wint nipt van Heracles Almelo ondanks stortvloed aan kansen

8 april 2018 18:35

Ajax heeft met minimaal verschil de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo weten te winnen. Ondanks dat de ploeg van Erik ten Hag een hoop opgelegde kansen kreeg, werd het uiteindelijk slechts 1-0. David Neres maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Ondanks dat de kans op de landstitel na zaterdagavond een stuk kleiner was geworden na de winst van PSV tegen AZ ging Ajax direct vol goede moed op jacht naar doelpunten. Dat leidde al tot een goede kans voor Donny van de Beek, maar de middenvelder schoot de bal hard op de paal.

Ajax kreeg echter veel meer goede kansen in de eerste helft. Ook Lasse Schöne, Klaas-Jan Huntelaar en Justin Kluivert waren dichtbij de openingstreffer, maar zij vonden keer op keer de uitstekend keepende Bram Castro in de weg. Rechtsback Rasmus Kristensen schoot bovendien ook nog hard op de kruising. Omdat Heracles er aanvallend nagenoeg niets tegenover kon stellen, werd er dan ook gerust met een 0-0 stand.

Ook na rust bleef Ajax jagen op doelpunten, maar steeds was Castro een grote sta in de weg voor de ploeg van Erik ten Hag. De voorsprong voor Ajax kwam er echter wel toen David Neres na een fantastische bal van Hakim Ziyech alleen voor de keeper werd gezet. De Braziliaan stond randje buitenspel, maar mocht gewoon door en wist de bal knap achter Castro te werken.

Ook na de goal van Neres bleef Ajax op zoek naar meer, maar het probleem bleef hetzelfde. Iedere keer stond doelman Castro in de weg of was de ploeg gewoon te slordig voor het doel. In totaal had Ajax maar liefst 35 schoten, maar het kwam niet verder dan een 1-0 overwinning.

Vlak voor tijd mocht Kasper Dolberg nog zijn rentree maken toen hij als invaller in de ploeg kwam voor Klaas-Jan Huntelaar. Hij maakte daarmee zijn eerste minuten onder Erik ten Hag, aangezien de Deense spits eind december geblesseerd uitviel en sindsdien niet meer in actie kwam.