Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordi Cruijff: 'De familie en ik zijn blij dat het eindelijk zo ver is'

6 april 2018 06:34

In gesprek met De Telegraaf reageerde Jordi Cruijff verheugd over de definitieve naamswijziging van de Amsterdam ArenA. Met ingang van volgend seizoen zal het stadion van Ajax de Johan Cruijff ArenA gaan heten. "Het is mooi dat mijn vader, een echte Amsterdammer, dit eerbetoon krijgt in de stad en bij de club waar hij ’geboren’ is," aldus Jordi Cruijff. "De familie en ik zijn blij dat het eindelijk zo ver is. Amsterdam, Ajax en Johan Cruijff zijn aan elkaar verbonden. We zijn heel trots op dit speciale moment."

Sjaak Swart kon zich alleen maar bij die woorden aansluiten. "Dit is fantastisch, hartstikke goed. Johan heeft zoveel miljoenen mensen laten genieten van het voetbal. Hij was de beste en verdient dit als geen ander," gaf het clubicoon van Ajax aan. "Toen we werden overvallen door het verschrikkelijke nieuws over zijn overlijden, kwamen er steunbetuigingen vanuit alle landen ter wereld. Dat zei alles en daarom gun ik hem de Johan Cruijff ArenA van harte."

Swart is bovendien ook blij dat het stadion naar Cruijff vernoemd is en niet Schiphol, zoals ook wel eens geopperd is. "Zo blijft Johan bij Ajax. Op Schiphol zie je ’ze’ wegvliegen, in de ArenA zie je lekker voetbal."

Ook Edwin van der Sar was verheugd met de vernoeming van de ArenA. "Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd," zei de algemeen directeur van Ajax.

Klaas-Jan Huntelaar is blij dat hij vanaf volgend seizoen in de Amsterdam ArenA gaat spelen. "Voor Ajax, voor de familie. Het is meer dan terecht dat hij zo wordt geëerd. Het heeft even geduurd, maar er zijn veel dingen die geregeld moeten worden. Uiteindelijk is iedereen tevreden, denk ik," gaf The Hunter aan.

Erik ten Hag sloot zich bij zijn aanvaller aan: "Ik vind dit geweldig, een verdiend eerbetoon. Ajax is Cruijff. Het is ook heel aansprekend in de wereld."




Tags

arena jordi eerbetoon geduurd geeerd hag heten huntelaar hunter naamswijziging overvallen sar steunbetuigingen telegraaf vernoeming verschrikkelijke voortgebracht wegvliegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos