Transparent
Inloggen
Sluiten

Volkskrant: Ingewikkelde eigendomsstructuur ArenA grootste reden van vertraing proces

5 april 2018 22:15

De Volkskrant meldt dat de grootste reden dat het zo lang duurde voordat de naamswijziging van de Amsterdam ArenA rond was de ingewikkelde eigendomsstructuur van het stadion was. Een belangrijk onderdeel van de naamswijziging was dat Ajax een deel van het gemeentelijke pakket certificaten van het stadion zou overnemen. Ajax wilde dat echter alleen doen als het meer zeggenschap over het stadion zou krijgen.

De zeggenschap over de nu nog Amsterdam ArenA ligt voor een groot deel bij de Stichting Administratiekantoor Stadion Amsterdam, de enige aandeelhouder van het stadion. Ajax is slechts de huurder van de ArenA. Vooralsnog heeft Ajax geen akkoord hierover weten te bereiken. Wel is besloten om de naamswijziging al door te voeren, maar op de achtergrond wordt verder onderhandeld over de certificaten. "Het begon een beetje gênant te worden dat we al twee jaar over de Johan Cruijff Arena spraken. Het voelt goed dat we dit hebben gedaan," aldus Amsterdam ArenA-directeur Henk Markerink.

Of Ajax nog wel interesse heeft in het overnemen van de certificaten blijft de vraag. Het doel van Ajax is inmiddels bereikt met de naamswijziging in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wilde hier niet verder op reageren.




Tags

arena naamswijziging certificaten eigendomsstructuur volkskrant vertraing zeggenschap aandeelhouder administratiekantoor gemeentelijke huurder markerink pakket

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid