Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorzitter Jaakke is er klaar voor; Van Praag naar ENV

27 mei 2003 00:30

Verslaggever: RvN

In een interview met Studio 2 Nieuws en Voetbal liet de komende voorzitter Jaakke weten er klaar voor te zijn om het stokje van Michael van Praag over te nemen. De huidige Ajax voorzitter neemt op 1 juli afscheid. Hij is inmiddels unaniem door de eredivisieclubs gevraagd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de ENV. Hij gaat dat doen op voorwaarde dat de ENV een 'zwaargewicht' gaat worden en naast de tv-rechten een veel belangrijker rol gaat spelen. Eerder wilde hij met Ajax de ENV nog opheffen.

Van Praag, die de winst van de Champions League als hoogtepunt van zijn carriere zag, liet zijn opvolger alvast achter met een behoorlijke druk. ' Over een jaar of twee winnen we zeker weer die Europese beker' aldus Van Praag. Dieptepunt in zijn carriere was het moeten ontslaan van drie trainers (Olsen, Wouters en Adriaanse) in korte tijd. 'Dat was niet des Ajax en deed me persoonlijk erg veel pijn'.

Jaakke liet weten inmiddels veel Ajacieden ontmoet te hebben en leren kennen, door Van Praag met name in het Amsterdamse circuit ingewerkt te zijn. Vooral in het internationale heeft hij echter nog wel wat contacten op te doen om op Ajax niveau te komen. Voor de Ajax fans gaf hij alvast een voorschot op zijn ambtstermijn. Hij was afgelopen week meegeweest met de verplichte combi en liet weten dit fenomeen al dan niet gefaseerd binnen maximaal enkele jaren af te willen bouwen. Volgens hem hebben de supporters de laatste tijd het signaal afgegeven dat het ook zonder combi kan.

Meer op




Tags

praag env jaakke combi adriaanse afgegeven ambtstermijn circuit dieptepunt gefaseerd ingewerkt meegeweest michael olsen ontmoet opheffen unaniem voorschot wouters zwaargewicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos