Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax haalt GBA uit het slop

30 april 2000 01:12

Verslaggever: M

Ajax zal zo goed als zeker een meerderheidsparticipatie nemen in de Belgische fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen. Daarnaast zullen de Amsterdammers meer gaan investeren in de Belgische club. Dat waren de resultaten van een gesprek, dat 4 uur duurde, tussen een zware delegatie van Ajax (o.a. Kales en Hillen) en het bestuur van GBA. Als volgende week de raad van bestuur van de Amsterdammers hiervoor het groene licht geeft ziet de toekomst van de Belgische club er weer heel wat rooskleuriger uit dan op dit moment het geval is.

Ajax was naar Belgie afgereisd om de ontstane bestuurlijke en financiele problemen uit de wereld te helpen. Ondanks dat bestuurslid Verhaegen na afloop weinig los wilde laten over de inhoud van het gesprek bleek wel dat het een zeer goede bijeenkomst was geweest, waaruit naar voren kwam dat beide clubs nog steeds op dezelfde lijn zitten. Beiden hebben de ambitie om van GBA een vaste waarde in de subtop van Belgie te maken. Door de inbreng van Ajax en de verkopen van Sonck en Moons aan Racing Genk zijn de financiele zorgen voor de Antwerpse club de wereld uit en is een uittocht van spelers ternauwernood voorkomen.

Meer op




Tags

gba belgie bestuur slop antwerpen antwerpse beerschot bestuurslid bijeenkomst delegatie fusieclub genk germinal hillen inhoud kales meerderheidsparticipatie moons rooskleuriger sonck ternauwernood uittocht verhaegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos