Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax onder 17 na strafschoppen voorbij Anderlecht en in finale Future Cup

2 april 2018 11:24

Het is Ajax onder 17 gelukt om de finale van de ABN AMRO Future Cup te halen, waardoor ze hun titel van vorig jaar nog altijd kunnen prolongeren. Net zoals vorig seizoen werd Anderlecht na strafschoppen verslagen.

Direct vanaf het begin werd het op Sportpark de Toekomst een hele leuke wedstrijd. Ajax probeerde op de kenmerkende manier te voetballen en zo tot kansen te komen, terwijl Anderlecht loerde op counter en er vervolgens heel snel uit kon. Vrij snel na rust kwam Ajax in de 34e minuut op voorsprong door een doelpunt van Naci Ünüvar. De jonge middenvelder kreeg de bal goed mee van Brian Bobbey en schoot onberispelijk in het doel. Op de verjaardag van Abelhak Nouri werd de middenvelder van Ajax door Ünüvar na de goal ook geëerd door met zijn vingers 3 en 4 te laten zien.

Heel lang kon Ajax echter niet genieten van die voorsprong, omdat na een paar minuten Anderlecht weer op gelijke hoogte kwam nadat het er weer pijlsnel uit kwam. Ajax leek weer op voorsprong te komen door een doelpunt van Ryan Gravenberch, maar zijn goal werd na tussenkomst van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Penalty's waren vervolgens nodig om de winnaar te bepalen. Ondanks dat Kenneth Taylor zijn strafschop miste, won Ajax wel. De Belgen misten twee maal. Doelman Daan Reiziger stopte zowel de vijfde als de negende penalty van Anderlecht.

De finale wordt om 15.00 uur gespeeld en wordt ook live uitgezonden op Fox Sports.




Discussieer mee op de forums


Tags

anderlecht future unuvar abelhak abn amro bobbey counter daan fox geeerd gravenberch kenmerkende loerde nouri pijlsnel prolongeren reiziger taylor titel videoscheidsrechter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal