Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Heel leerzaam om tegen dit soort gasten te spelen'

24 maart 2018 06:53

Matthijs de Ligt was tegenover Voetbal International ondanks dat de ploeg verloor best tevreden over Oranje. Al zag de Ajacied de nodige verbeterpunten. "Ik denk dat het een leerzame wedstrijd was. Uiteindelijk verlies je hem, maar ik denk dat het een wedstrijd was met weinig kansen aan beide kanten. Ik denk dat we verdedigend goed stonden en weinig kansen hebben weggegeven, maar aanvallend creëerden we weinig. Ik denk dat dat ook te maken heeft met vastigheden, die moeten we creëren. We zijn natuurlijk pas kort bij elkaar. Daar zullen we mee aan de slag moeten," aldus De Ligt.

De Ajacied ging verder: "Het was natuurlijk niet sprankelend. Engeland heeft ook een goede ploeg, dat moeten we niet vergeten. Zij zijn ook één van de outsiders voor de WK titel. Zij hebben gewoon veel kwaliteiten en hebben het ons moeilijk gemaakt. Wij hebben geprobeerd om ons daar te tegen wapenen. Ik denk dat we dat redelijk gedaan hebben."

De verdediger van Ajax ging ook op de vraag hoe het was om nu tegen spitsen uit de Premier League te kunnen spelen. "Het is heel leerzaam om tegen dit soort gasten te spelen die met zoveel snelheid en zo'n killer instinct de wedstrijd benaderen. Dat is erg leerzaam. Voor de wedstrijd had ik ook een apart gevoel, maar dat was tijdens de wedstrijd helemaal weg. Dit zijn wedstrijden waar je veel van leert denk ik. Dit soort wedstrijden moet ik koesteren en daarop voortborduren," gaf de verdediger daarover aan.




Tags

creeerden engeland instinct killer oranje outsiders sprankelend titel vastigheden voortborduren wapenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos