Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1'

23 maart 2018 13:28

In gesprek met Men's Health kijkt John Heitinga terug op de periode sinds hij stopte als profvoetballer. De voormalig verdediger moest als trainer in het begin erg wennen dat hij zelf niet meer in het veld stond. "Ik merkte dat ik snel gefrustreerd raakte en soms te fanatiek was. Soms werd ik boos: dan begreep ik niet waarom een speler een bepaalde keuze maakte, omdat ik het zelf anders had gedaan. Langzaam maar zeker begint dat te wennen. Ik heb nog wel veel te leren als trainer, maar ik wil er alles aan doen om de beste te worden," aldus de trainer van Ajax O19.

Als voetballer keerde John Heitinga in 2015 nog terug bij Ajax. Hij hoopte van waarde te kunnen zijn in Amsterdam, maar dat bleek niet te lukken. Trainer Frank de Boer vond de verdediger niet fit genoeg. "Ik kon blijven proberen mijn gelijk te halen, maar ik moest de eer aan mezelf houden. In december besloot ik dat het genoeg was geweest en een paar maanden later, in februari, speelde ik mijn laatste wedstrijd tegen Feyenoord. Zo was ik begonnen en zo wilde ik ook eindigen. Dat waren de snelste 90 minuten van mijn leven; het vloog voorbij. Daarna was het echt klaar. Zo voelde het ook," zegt Heitinga over die periode.

Ook als trainer heeft Heitinga ambities: "Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1. Op dat niveau ben ik nu nog lang niet, dat weet ik ook, maar als ik ergens aan de slag ga als trainer, dan bij Ajax. Die club zit in mijn DNA."
Tags

heitinga boer dna eer fanatiek feyenoord health profvoetballer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal