Transparent
Inloggen
Sluiten

Youri Mulder: 'Justin Kluivert is iemand anders als zijn vader, klaar'

21 maart 2018 07:00

Mocht Justin Kluivert deze week zijn debuut maken in het Nederlands elftal zal hij de tiende voetballer zijn wiens vader ook voor het Nederlands elftal uit kwam. Drie voorgangers van hem kijken vooruit naar dat mogelijke debuut en vooral naar de eventuele last dat je als zoon van in Oranje staat. Youri Mulder geeft aan dat vergelijkingen tussen beide spelers mank lopen, aangezien ze op twee verschillende posities spelen. "Hij kan zich er als buitenspeler op beroepen dat hij een totaal andere speler is dan de topspits Patrick. Ook al zien Justin en Patrick er bijna hetzelfde uit en heeft hij dezelfde open karaktertrekken: hij is iemand anders. Klaar," zegt de analyticus van Ziggo Sport.

Jordi Cruijff hoopt dat Justin niet vergeleken zal worden met zijn vader. "Hij is zeker een heel groot talent, maar zijn vader heeft heel veel bereikt. Misschien dat Justin nóg meer gaat presteren. Zo niet, dan betekent dat niet dat hij het slecht heeft gedaan," geeft Jordi Cruijf aan.

Jan Everse jr. vindt dat Justin vooral trots moet zijn op wat zijn vader gepresteerd heeft en ook trots op zijn achternaam. "Laat dat zoals in mijn geval ook een stimulans zijn om hetzelfde of meer te bereiken. Hoewel hij een ander type is dan z’n vader heeft hij wel de potentie om heel goed te worden en op hetzelfde niveau als Patrick te komen."




Tags

kluivert mulder jordi achternaam beroepen cruijf everse karaktertrekken mank oranje stimulans topspits vergelijkingen ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal