Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolás Tagliafico: 'Dario Cvitanich was heel positief over Ajax'

13 maart 2018 19:34

Deze week heeft Voetbal International een groot interview met Nicolás Tagliafico. De linksback van Ajax geeft onder meer aan dat hij veel gehad heeft aan zijn voormalige ploeggenoot en oud-Ajacied Dario Cvitanich. "Natuurlijk kende ik Ajax, van de rijke historie en de vele topspelers die hier zijn begonnen. Nadat ik in augustus voor het eerst hoorde van de concrete belangstelling, ben ik me er ook iets meer in gaan verdiepen. Dario Cvitanich was heel positief, en kon een goed beeld schetsen," aldus Tagliafico. "Het maakte me enthousiast, maar opvallend genoeg was Ajax niet de eerste Nederlandse club waar ik informatie over opzocht. Afgelopen juni kwam bij mij het bericht binnen dat Feyenoord belangstelling had. Daarnaast zou ook PSV voor me op de tribune hebben gezeten. Er was dus al wel een link met Nederland, hoewel ik vanuit Feyenoord en PSV daarna nooit echt iets concreets heb vernomen."

De international van Argentinië gaat verder: "Dat er scouts uit Europa en Nederland op de tribune zitten, is niet zo bijzonder. Dat gebeurt bij elke wedstrijd in de hoogste divisie van Argentinië. Vanaf augustus was het vizier op Ajax gericht en in het najaar werd het steeds concreter. Het was een weloverwogen besluit om naar Amsterdam te gaan. De stap naar Ajax moest de volgende impuls in mijn carrière zijn."

De linksback had afgelopen jaren meerdere malen de mogelijkheid om naar Europa te vertrekken, maar zijn club Independiente wilde hem niet laten gaan. Voor de verdediger geen probleem. Hij vond dat hij nog niet was uitgeleerd en wilde bovendien ook echt iets winnen. "Dat is afgelopen jaar gelukt, met de winst in december van de Copa Sudamericana, vergelijkbaar met de Europa League hier. Als aanvoerder mocht ik de prijs omhoog houden. Dat was een geweldige ervaring en voelde als een mooi einde van mijn groei in eigen land."

Tagliafico geeft aan dat de stap naar Ajax een weloverwogen keuze is geweest. "In de afgelopen maanden heb ik goed uitgezocht wat de perfecte volgende stap zou zijn. Op dat vlak denk ik dat je wel in bepaalde mate iets kan plannen. Een club moet bij je passen, de speelstijl, de competitie, de omgeving. En dan nog blijft het natuurlijk een risico, maar bij Ajax had ik al snel een goed gevoel," zegt de Argentijn. "Ik ben verdedigend stabiel, maar vind dat ik aanvallend nog veel beter moet worden. Dan ben ik hier op de juiste plek. Bij Ajax is het vizier vooruit gericht, in een competitie waarin clubs technisch voetbal spelen en je als vleugelverdediger ook aanvallend van waarde moet zijn. Op dat vlak kan ik stappen maken en daarom zit ik hier goed. Bovendien lopen hier veel talenten rond en kan ik met mijn ervaring ook op dat vlak van waarde zijn."

De verdediger is ook blij met de reacties die hij krijgt op zijn spel. "Ik krijg wel mee dat de fans hier enthousiast zijn van mijn spel. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Als je ergens nieuw bent, wil en moet je jezelf laten zien. Dat heb ik al in bepaalde mate kunnen doen, maar ik ben nog lang niet tevreden. Alles moet beter, en daarom laat ik me ook niet beïnvloeden door de positieve geluiden. Mijn omgeving zegt dat ik ook moet genieten van wat ik meemaak, zoals die Copa Sudamericana. Dat doe ik ook zeker, maar dat komt vooral later wel. Nu wil ik gewoon steeds beter worden."
Tags

tagliafico cvitanich dario argentinie feyenoord nederland sudamericana vizier beinvloeden concreets historie independiente malen meemaak najaar schetsen speelstijl uitgeleerd uitgezocht vernomen vleugelverdediger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson hlynsson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson