Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing FC Twente - Ajax

24 mei 2003 11:15

Verslaggever: P

Aanstaande zondagmiddag staat het competitieduel tussen FC Twente en Ajax op het programma. De wedstrijd zal om 14.30 beginnen en staat onder leiding van scheidsrechter Dick van Egmond. De betaalzender Canal+ heeft voor de laatste twee competitierondes een schakelprogramma ontworpen waarbij wedstrijdbeelden van de top-3 en de degradatiekandidaten zullen worden uitgezonden.

Het belang van deze wedstrijd is bekend. Ieder puntverlies kan eveneens het verlies van de tweede plaats betekenen. De wedstrijd moet dan in eerste instantie gezien worden als een wedstrijd in het gevecht om de tweede plaats die recht geeft op het spelen van de voorronde van de Champions League. De verdedigende speelstijl van FC Twente belooft echter een stroeve wedstrijd. Toch doemen er in de verte andere dromen op: na het puntverlies van PSV in Eindhoven is het verschil tussen de koploper van de Eredivisie en Ajax geslonken tot drie punten en een doelsaldo van +5 in het voordeel van PSV. Winst tegen FC Twente en puntverlies van PSV dat thuis tegen FC Utrecht aantreedt kan Ajax volledig terugbrengen in de titelrace. Trainer Ronald Koeman denkt daar niet aan, voor hem is het eerst zaak de tweede plaats te behouden en dan pas verder te kijken.

FC Twente staat momenteel tiende in de stand van de Eredivisie. Na een moeizame seizoensstart heeft de ploeg van de Belg Ren? Vandereycken zich herwonnen door middel van een solide verdediging waar de meeste tegenstanders moeite mee hebben: zo werd PSV op 0-0 gehouden.

Cristian Chivu keert bij Ajax terug in de selectie. De captain heeft zijn schorsing uitgezeten. Spits Zlatan Ibrahimovic daarentegen zit de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Jari Litmanen, John O'Brien en Hatem Trabelsi kampen met lichte blessures. Over hun meespelen wordt zaterdag een beslissing genomen. De verwachting is echter dat zij de wedstrijd van zondag wel halen.

[later meer]

Meer op




Tags

twente eredivisie voorbeschouwing aantreedt belooft betaalzender brien canal chivu competitierondes cristian degradatiekandidaten doemen egmond geslonken hatem herwonnen ibrahimovic jari koeman litmanen ontworpen ren schakelprogramma seizoensstart solide speelstijl terugbrengen trabelsi uitgezeten utrecht vandereycken verte voorronde wedstrijdbeelden zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal