Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'Bosz en l'Ami vormden de sleutel van mijn succes'

9 maart 2018 07:25

Tegenover Pro Shots kijkt André Onana terug op de afgelopen anderhalf jaar bij Ajax. De keeper uit Kameroen is duidelijk als gevraagd wordt wie gezorgd heeft voor zijn succes. "Trainer Peter Bosz en keeperstrainer Carlo l'Ami vormen de sleutel van mijn succes. Met Carlo heb ik inmiddels een speciale band opgebouwd. In de uitwedstrijd tegen Schalke raakte ik vlak voor rust in een scrimmage geblesseerd. Het gekke is dat ik achteraf niet meer wist wat er nu precies was gebeurd. Maar ik kan je wel vertellen dat ik stierf van de pijn. Dus ik zei tegen de trainer dat ik gewisseld wilde worden. Op dat soort momenten schoot Carlo altijd te hulp," zegt Onana. "Voor uitwedstrijden was ik in het begin ook nerveus. Nu kun je me wakker maken voor een uitwedstrijd. Feyenoord away? I lóóóve it! Maar de eerste keer zag ik als een berg op tegen die wedstrijd. Maar zoals altijd wist Carlo de zenuwen uit mijn lijf te praten. Hij is echt belangrijk voor mij geweest."

Over de wedstrijd waar hij de beste herinneringen aan bewaart hoeft hij ook niet lang na te denken: "Schalke away! De return van de kwartfinale. Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Bij lange na niet zelfs! Maar de manier waarop we ons kwalificeerden, de euforie die na het laatste fluitsignaal losbarstte op het veld, dat was iets ongelooflijks. Zoveel vreugde had ik na een voetbalwedstrijd nog niet eerder meegemaakt."

De keeper kijkt ook terug op het gesprek wat hij aan het einde van het seizoen had met Peter Bosz. De trainer gaf aan dat er niemand zou vertrekken en Ajax de ploeg bij elkaar wilde houden en zelfs wilde verbeteren. Echter vertrok Bosz zelf richting Borussia Dortmund. "Yeah, that's football. Ik heb een contract tot 2021. Natuurlijk heb ik mijn ambities. De absolute top halen bijvoorbeeld. Maar ik ben nog jong. Ik ga niet naar een andere club om op de bank te zitten. Voorlopig liggen mijn ambities hier in Amsterdam. Ik wil de beste keeper van Nederland worden, met Ajax de Champions League bereiken en kampioen worden."




Tags

bosz carlo onana ami sleutel away schalke berg bewaart dortmund euforie feyenoord fluitsignaal gekke jong kameroen lijf looove losbarstte nederland ongelooflijks scrimmage shots stierf voetbalwedstrijd wakker yeah

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht