Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Bewonderenswaardig hoe Van der Sar met openlijke beschadigingsactie omging'

9 maart 2018 07:03

In zijn column in De Telegraaf neemt Valentijn Driessen het op voor Edwin van der Sar. Afgelopen dagen verschenen in De Telegraaf meerdere artikelen over de algemeen directeur, waarin hard werd uitgehaald naar hem. "Bewonderenswaardig hoe Van der Sar met de openlijke beschadigingsactie van erelid Arie van Os omging en hoe hij de anonieme laffe aanvallen onder de gordel van een stel struikrovers binnen zijn eigen club aan de kaak stelde. Stijlvol, zonder ordinair te worden of zich te verlagen tot het niveau van z’n criticasters," aldus de chef sport van De Telegraaf. "De teneur van Van der Sars reactie was dat hij begrip op kan brengen voor hen die hem met open vizier attaqueren, maar geen respect heeft voor ’anoniemen'."

Driessen gaat verder: "Vandaar kon Van der Sar enigszins leven met het commentaar van Van Os. Toch was diens karaktermoord op iemand die zoveel heeft betekend en nog betekent voor Ajax een erelid onwaardig. Van Os had moeten beseffen dat hij als autoriteit binnen Ajax met een dergelijke publieke aanval de weg plaveit voor de kleine luiden hem te helpen bij de karaktermoord van een clubman. Helemaal bij Ajax, wat vervolgens ook acuut gebeurde."

De chef sport is echter wel van mening dat Van der Sar een misstap maakte in zijn reactie. "Opvallend in de repliek van Van der Sar was dat hij behoudens één punt - ’ik heb het nog naar mijn zin bij Ajax’ - niet inhoudelijk reageerde op de harde kritiek op diens functioneren. Hij had alles en iedereen de wind uit de zeilen moeten nemen door simpel te verklaren dat hij zich niet kan vinden in het geschetste beeld en wel functioneert als algemeen directeur. Door dit te verzuimen miste de voormalig keeper een kans voor open doel."

Hij legt het verder uit. "Intern zal het blijven gisten omdat Van der Sar de kwalijke beweringen niet stevig de kop indrukte. Met alle nadelige gevolgen van dien want terecht of niet: z’n functioneren staat vanaf nu continu ter discussie en ligt onder een vergrootglas. Vanwege de statuur van Van der Sar en omdat het Ajax betreft, zal iedereen zich ermee bemoeien, bij ieder besluit vraagtekens plaatsen en dan kan de geest zomaar uit de fles verdwijnen. In dat geval rest de rvc weinig anders dan te stoppen met de algemeen directeur. En zou hij het zoveelste slachtoffer zijn van interne politieke machtsspelletjes bij Ajax, die al vele roemrijke Ajacieden voor hem de kop kostten."




Tags

sar driessen beschadigingsactie telegraaf chef erelid karaktermoord acuut anoniemen attaqueren beweringen clubman column dien fles geest geschetste gisten gordel indrukte interne kaak kostten kwalijke luiden machtsspelletjes misstap ordinair plaveit repliek rvc sars slachtoffer statuur stijlvol struikrovers teneur verlagen verzuimen vizier wind zeilen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal