Transparent
Inloggen
Sluiten

Arie van Os: 'Edwin van der Sar moet de eer aan zichzelf houden'

6 maart 2018 06:45

In een groot interview in De Telegraaf haalt Arie van Os hard uit naar algemeen directeur Edwin van der Sar. Het erelid van Ajax is van mening dat Van der Sar moet opstappen in Amsterdam. "Als hij weer aanblijft, zou ik daar heel veel moeite mee hebben. Hij moet gewoon de eer aan zichzelf houden. Ik verwacht ook dat hij dat doet, want dat heeft hij zelf aangegeven. De titel is verspeeld en er is geen progressie," aldus Van Os. "Twee jaar geleden zei Edwin dat hij ook zou stoppen als toenmalig algemeen directeur Michael Kinsbergen weg moest. Als ik in de rvc had gezeten, was het: adios amigo. Maar wie bleef er zitten? En wat is er sindsdien gepresteerd?"

De voormalig penningmeester van Ajax gaat verder: "Ajax heeft de Europa League-finale gehaald, maar die heeft de bestuurlijke ellende verbloemd. En de directie liep de polonaise, omdat er een goede hoofdsponsor was binnengehaald, maar daar gaat het in een voetbalbedrijf niet om. Net zomin als voor een dikke bankrekening zorgen, dat kan mijn tante ook. Talenten uit de Ajax-opleiding zijn duur te verkopen en als je onvoldoende kwaliteit terugkoopt, wordt die berg geld vanzelf groter."

Van Os zag het al mis gaan toen afgelopen zomer Marcel Keizer werd aangesteld als trainer. "Die had natuurlijk nooit mogen worden aangesteld, want hij had veel te weinig bagage voor Ajax. Daar is de ellende mee begonnen. Maar als je hem dan toch het vertrouwen geeft, moet je hem steunen. Ik vind het raadselachtig waarom de directie een moment heeft gezocht om hem te ontslaan. Ik had hem in elk geval tot het einde van het seizoen laten zitten. Hij heeft in het begin problemen gehad door het leed rond Appie Nouri. Misschien had hij zich alsnog kunnen waarmaken."

Ook de komst van Erik ten Hag pakt vooralsnog niet goed uit volgens Van Os. "Er wordt iets van hem gevraagd wat hij niet kan: meteen kampioen worden. Hij kwam binnen met vijf punten achterstand. En hoelang hebben Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst niet nodig gehad bij PSV en Feyenoord? Nu blijkt dat trainer zijn bij FC Utrecht, SC Heerenveen of PEC Zwolle toch iets anders is dan PSV, Feyenoord of Ajax te moeten leiden. Maar nu moet de directie Erik speeltijd gunnen. Wellicht krijgt hij het op de rails."

Van Os heeft echter ook twijfels of technisch directeur Marc Overmars de juiste persoon voor die plek is. "Als ik hem was, zou ik ook eens goed achter mijn oren krabben of ik de juiste persoon op de juiste plaats was. Als hij blijft zitten, kan ik daar wel mee leven, maar bij Edwin zeker niet."
Tags

sar eer feyenoord aanblijft adios amigo appie bagage bankrekening berg binnengehaald bronckhorst cocu erelid gunnen hag heerenveen hoelang hoofdsponsor keizer kinsbergen krabben michael nouri overmars pec penningmeester polonaise raadselachtig rails rvc tante telegraaf terugkoopt titel utrecht verbloemd verspeeld waarmaken zomin

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst