Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlaag Ajax A1; Heerenveen kampioen

20 mei 2003 18:59

Verslaggever: RvN

Ajax A1 is er niet in geslaagd om een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap te forceren. Op De Toekomst ging de ploeg in de laatste wedstrijd ongelukkig met 1-2 onderuit tegen koploper Heerenveen. De Friezen werden daardoor na afloop op het veld gehuldigd als de nieuwe kampioen van de A-junioren en kregen de schaal uitgereikt. Ajax is door de zege van Vitesse A1 uiteindelijk als derde geeindigd in de competitie.

Met name de hoofdtribune op De Toekomst was zeer goed bezet voor deze beslissende wedstrijd. Bij rust was de stand nog 0-0. De strijd ging in de eerste helft gelijk op tussen beide ploegen in een wedstrijd die behoorlijk beinvloed werd door de harde wind. De twee grootste kansen in de eerste helft ontstonden door de wind. Een terugspeelbal van rechtsback Tiberkanine kwam door de wind niet aan en werd door Heerenveen onderscept. Vermeer drong de spits echter zover naar buiten dat diens schot uiteindelijk nog op de lijn gekeerd kon worden door een mee terugkerende verdediger.

Aan de andere kant gaf Maduro van eigen helft een diepe bal op Babel. De wind droeg de pass echter veel verder mee. Vlak voor de ver voor zijn doel staande keeper stuiterde de bal. Snel teruglopend was de keeper te laat, maar de bal verdween net naast de goal.

Heerenveen kwam na 10 minuten in de tweede helft op een 0-1 voorsprong door een droge schuiver van Turk. Zo'n 5 minuten later werd de wedstrijd beslist door een grote communicatiefout achterin bij de Ajacieden tussen Vermaelen en Vermeer. Van Eikeren kon daardoor een terugspeelbal onderscheppen en de 0-2 binnenwerken.

Ajax kreeg nog wel kansen om terug te komen in de wedstrijd. 25 minuten voor tijd verkleinde Ajax de achterstand. De Ridder bracht zijn ploeg met een fantastische vrije trap in de kruising op 1-2.

Zo'n tien minuten voor tijd mocht de ploeg zelfs een penalty nemen voor de gelijkmaker. Maduro schoot op de paal. De ploeg probeerde het daarna nog wel, maar er zat vanavond niet meer in voor de Amsterdammers.

Opstelling Ajax A1, Vermeer, Tiendalli, Maduro, Vermaelen, Rustenberg, De Ridder, De Mul, Muller van Moppes, Babel, Tiberkanine en Cameron.

Zie ook Ajax Forum voor reacties en verslagen.

Meer op




Tags

heerenveen wind maduro vermeer babel ridder terugspeelbal tiberkanine vermaelen beinvloed beslissingswedstrijd binnenwerken cameron drong eikeren hoofdtribune junioren kruising moppes mul muller onderscept onderscheppen rustenberg schuiver stuiterde teruglopend tiendalli turk verkleinde vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht