Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Alles gaat bijna automatisch, dat doet training met je'

16 februari 2018 06:45

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Matthijs de Ligt het over zijn trainingen. Met hulp van voormalig topsprinter Troy Douglas, die sinds eind 2016 ook deel uit maakt van de begeleidingsstaf van Ajax, is de jonge verdediger sneller en steker geworden. "Troy zag bij mij snel wat ik niet goed deed tijdens het lopen. Het was niet 'efficiënt' genoeg, zoals ze dat noemen. Je zou het niet zeggen als je mij ziet, maar ik nam vroeger altijd heel kleine pasjes tijdens het sprinten. Ik heb veel power, maar als je kleine stapjes zet kun je die kracht helemaal niet kwijt. Zeker tijdens de lange sprints moet ik veel grotere stappen maken. Hij hamert daar steeds weer op," aldus De Ligt. "Klink simpel, maar het komt heel nauw. Het heeft allemaal met techniek te maken, atletisch worden. Ik heb het heel mijn leven anders gedaan, hè. Eerst denk je nog heel erg na hoe je sprint, maar ik begin nu op het punt te komen dat het bijna automatisch gaat. Dat doet training met je."




Tags

troy begeleidingsstaf douglas klink pasjes power sprint sprinten sprints stapjes steker topsprinter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki klaiber krimpen metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid