Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - De Graafschap

17 mei 2003 10:50

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur staat de competitiewedstrijd tussen Ajax en De Graafschap op het programma. De wedstrijd wordt al om 13.00 uur gespeeld zodat de Canal+ in een schakelprogramma flitsen kan laten zien en er bij een positief resultaat voor de Eindhovenaren in De Kuip een feestje gevierd kan worden. Dat zal echter ijdele hoop zijn, aangezien Ajax het in eigen huis tegen De Graafschap niet zo ver zal laten komen dat PSV dit weekend al kampioen zal worden. Dat gebeurt alleen als PSV in Rotterdam meer punten haalt dan Ajax in de eigen Arena tegen De Graafschap. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wegereef.

Als we terugkijken in ons archief blijkt dat Ajax nog nooit een thuiswedstrijd in Amsterdam heeft verloren van De Graafschap. Slechts twee keer werd er gelijkgespeeld (seizoen '96/'97 en seizoen '98/'99). De grootste overwinning ooit was 9-1 en dateert van seizoen '81/'82. De afgelopen twee jaar won Ajax met forse cijfers, respectievelijk 4-1 en 4-0. In het laatste duel, vorig seizoen, maakte Pienaar zijn eerste goal in het shirt van Ajax. De andere doelpunten kwamen van Bakens (eigen doelpunt), Mido en Wamberto.

Aanstaande zondag zullen treinreizigers extra vroeg op moeten staan. Niet alleen zal de competitiewedstrijd tegen De Graafschap al om 13.00 uur aanvangen, ook is er vanwege werkzaamheden (spoorverdubbeling op traject Amsterdam - Utrecht) slechts beperkt treinverkeer mogelijk. Er rijden geen stoptreinen tussen Amsterdam en Utrecht en Intercity's zullen niet stoppen op Duivendrecht en Amsterdam Amstel. reizigers wordt geadviseerd gebruikt te maken van de Metro of bus.

Ronald Koeman zal het net als vorige week moeten doen zonder de geschorsten Chivu en Ibrahimovic. Verder zijn wamberto, Seedorf en Heitinga nog niet van de partij wegens blessures. Er worden nauwelijks wijzigingen verwacht in het elftal dat vorige week van NEC won.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Yakubu, Maxwell, Pienaar, Sneijder, Gal?sek, Litmanen, Van der Vaart, Van der Meyde

Aan de kant van De Graafschap ontmoet Ajax de huurling jason Culina. Hij zal waarschijnlijk in de basis starten. Jean Paul van Gastel ontbreekt wegens een blessure, net als Ter Avest. Schulp is een twijfelgeval en zal zeker niet in de basis starten.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Wevers, Bot, Van der kruis, Bakens, Hermans, Leonardo, Berck Beelenkamp, Hertog, Van Leerdam, Culina, Van der Haar.

Meer op




Tags

graafschap bakens culina pienaar utrecht voorbeschouwing wamberto aanvangen amstel archief arena avest beelenkamp berck bot canal chivu duivendrecht flitsen gal gastel geschorsten heitinga hermans hertog ibrahimovic ijdele intercity jason koeman kruis kuip leerdam leonardo litmanen lobont maxwell metro meyde mido ontmoet pasanen reizigers schakelprogramma schulp seedorf sek spoorverdubbeling stoptreinen trabelsi treinreizigers treinverkeer vaart wegereef wevers yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan pasveer potter ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tahirovic taylor vos