Ajax wint wederom in Klassieker: 2-0 in debuutwedstrijd Ten Hag

21 januari 2018 16:19

Ajax heeft wederom de Klassieker tegen Feyenoord winnend af weten te sluiten. De ploeg van de debuterende Erik ten Hag was met 2-0 te sterk. Nicolás Tagliafico maakte als linksback ook zijn debuut en werd direct uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Na rust waren Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar de doelpuntenmakers.

Direct vanaf de aftrap was Ajax de betere ploeg. Ondanks dat de ploeg van Ten Hag veel vaker de bal had wist de thuisploeg weinig te creëren. Het was zelfs Feyenoord dat voor rust de grootste kans kreeg via Steven Berghuis, maar André Onana redde uitstekend op zijn kopbal. In de blessuretijd kreeg Ajax haar beste kans van de eerste helft toen via de kluts de bal voor de voeten van Justin Kluivert kwam. Zijn schot werd echter van de lijn gehaald door Sven van Beek.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Na een paar minuten kon iedereen in het stadion echter juichend opspringen toen Donny van de Beek de 1-0 in het doel schoot. Nicolás Tagliafico kwam mee op en gaf de bal voor. Omdat de verdediging van Feyenoord de bal niet kreeg weggewerkt kon Van de Beek profiteren en bracht Ajax op voorsprong.

Drie minuten later was het wederom raak toen Joël Veltman aan de andere kant mee op kwam en de bal voorgaf op de vrijstaande Klaas-Jan Huntelaar. De spits kon daardoor vrij eenvoudig binnen koppen en maakte daarmee alweer zijn tiende goal in een Klassieker.

De definitieve beslissing kwam uiteindelijk in de 58e minuut toen Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen een overtreding maakte op Veltman en daarbij zijn tweede gele kaart pakte. Ondanks dat beide ploegen nog een paar kansjes kregen, werd er niet meer gescoord. Aan het eind van de wedstrijd werd Tagliafico nog uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, die hiermee een beloning kreeg voor zijn uitstekende debuut.