Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax blijft ook in Nijmegen overeind

11 mei 2003 16:34

Verslaggever: RvN

Ajax heeft ook na de lastige uitwedstrijd in Nijmegen nog een voorsprong op Feyenoord. De ploeg won met 1-2 van NEC. Aangezien Feyenoord in eigen huis goed wegkwamen met een overwinning tegen RKC Waalwijk, heeft Ajax nog steeds een voorsprong van ??n punt op de Rotterdammers.

Het zag er in de eerste helft aanvankelijk niet naar uit dat Ajax zou gaan winnen. Waar NEC heel fel startte, ontbrak het aan de kant van Ajax aan aggressiviteit en werklust. De Nijmegenaren kwamen dan ook na 11 minuten op voorsprong. Het was nota bene Youssouf Hersi die volledig vrijstaand NEC op 1-0 voorsprong zette. Ajax speelde op een veel te laag tempo en kon daardoor in de eerste helft weinig terugdoen.

In de tweede helft liep het wel bij de Amsterdammers. Ajax speelde feller en een tandje hoger dan in de eerste helft. Op ??n moment na kwam Ajax niet meer in de problemen in de tweede helft. Bij een counter zat Maxwell op onthutsende wijze mis. De Nooijer kwam daardoor vrij voor de keeper, maar de Braziliaan herstelde zich via een knappe sliding. Verder was Ajax in de tweede helft heer en meester. Dat leidde in de 64ste minuut tot een goal van Litmanen die volleidg vrijstaand kon inkoppen. 12 minuten voor tijd kwam de verdiende 1-2. Maxwell zette met een dubbele ??n-twee zelf een schitterende aanval op en rondde die uiteindelijk op uitstekende wijze af.

Met nog wedstrijden thuis tegen De Graafschap en Heerenveen en uit tegen FC Twente heeft Ajax de tweede plaats volledig in eigen hand.

[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

feyenoord maxwell vrijstaand aggressiviteit braziliaan counter feller graafschap heer heerenveen hersi herstelde inkoppen litmanen nijmegenaren nooijer nota onthutsende rkc sliding tandje terugdoen twente volleidg wedstrijdverslag wegkwamen werklust youssouf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht