Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verslaat AZ in spannende topper: 1-2

17 december 2017 16:21

In een spannende wedstrijd in Alkmaar heeft Ajax AZ verslagen. De 1-2 eindstand stond al na 51 minuten op het scorebord, in een duel waarin aan beide kanten veel kansen waren te noteren.

AZ begon fel aan de wedstrijd en probeerde de geïmproviseerde verdediging van Ajax onder druk te zetten met opportunistisch spel. Na het eerste kwartier kwam Ajax beter in de wedstrijd. Toch was het de thuisclub die op een 1-0 voorsprong kwam toen Jahanbakhsh een penalty mocht benutten na hands van Zeefuik. Het was vlak voor rust Huntelaar die Ajax op gelijke hoogte bracht. In die periode ertussen waren er kansen voor beide doelen op een spectaculairdere tussenstand.

In de tweede helft kreeg Ajax meer controle over de wedstrijd. De tactische inbreg van keizer bleek effect te hebben. Na duwen van Hatzidiakos kreeg Ajax vijf minuten na rust zelf ook een penalty. Lasse Schone aarzelde niet en schoot Ajax op 1-2. In het vervolg bleven er kansen komen. Huntelaar en Schone hadden Ajax op een grotere voorsprong moeten zetten, maar aan de andere kant hadden Jahanbakhsh, Friday en zelfs ook doelman Bizot kansen op de gelijkmaker. Die kwam er niet en daardoor mocht Ajax uiteindelijk met de punten naar huis.




Tags

huntelaar jahanbakhsh schone topper aarzelde alkmaar bizot duwen friday geimproviseerde hands hatzidiakos inbreg keizer noteren spectaculairdere thuisclub zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos