Ajax doet goede zaken met 3-1 zege op Excelsior

14 december 2017 22:38

Ajax heeft donderdagavond goede zaken gedaan door met 3-1 van Excelsior te winnen. Daarmee profiteert de ploeg optimaal van het puntenverlies van PSV, AZ en Feyenoord.Siem de Jong, Kasper Dolberg en Hakim Ziyech waren de doelpuntenmakers in de moeizame wedstrijd.

Ajax zette vanaf het begin druk op de Excelsior. De ploeg kreeg diverse goede kansen op de openingstreffer. Halverwege de eerste helft was het Siem de Jong die een voorzet van David Neres kon binnenschieten. Vijf minuten voor rust was het uit het niets opeens weer 1-1. Excelsior kreeg zijn eerste kans via een vrije trap. Onana wist de inzet van Hadouir nog te stoppen, maar Van Duinen werkte de rebound vervolgens binnen.

In de tweede helft was De Jong dicht bij zijn tweede. Zijn vrije trap belandde echter op de paal. Vervolgens werd het alsnog 2-0. Faik maakte hands en Dolberg schoot vanaf de penaltystip binnen. Excelsior kreeg vervolgens opnieuw een kans om weer op 2-2 te komen via een kopbal van Messaoud. Die slaagde er niet in, waarna Ziyech met een vrije trap de wedstrijd definitief besliste.