Ajax verliest punten in spectaculair duel tegen FC Twente: 3-3

2 december 2017 20:24

In een spectaculaire wedstrijd in Enschede heeft Ajax opnieuw punten verloren. Tegen FC Twente werd het 3-3 door een doelpunt van ex-Ajacied Boere in de 89ste minuut voor FC Twente.

De openingsfase was voor FC Twente dat met name via Liendl een grote kans kreeg. In het vervolg werd Ajax sterker. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong. Binnen vier minuten tijd was het 2-0 door twee vrije trappen van Lasse Schöne. FC Twente kwam voor rust nog dicht bij de aansluitingstreffer. Joel Veltman redde de bal op de lijn al leek hij daarbij hands te maken.

Vlak na rust kwam FC Twente alsnog op 1-2. Thesker kopte raak en dat gaf de aanzet voor een ander spelbeeld. Ajax raakte het overwicht kwijt en in een spectaculaire wedstrijd zorgde diezelfde Thesker via een mooie volley voor de 2-2. Ajax kon zich daarna wel herpakken. Het leek tien minuten voor tijd alsnog de verdiende zege binnen te slepen toen Justin Kluivert, weer hij voor de 2-3 zorgde. Dat bleek echter niet voldoende. Fc Twente ging voor het slotoffensief en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. In de 89ste minuut zou die ook vallen. Boere kon binnenkoppen, waarna de blessuretijd uiteindelijk tekort bleek voor Ajax om ook dat nog recht te zetten.