Transparent
Inloggen
Sluiten

Grootste uitzege ooit voor Ajax: 0-8 bij NAC

18 november 2017 22:35

Ajax heeft ongenadig uitgehaald in Breda. Met de 0-8 bij NAC behaalde Ajax de grootste uitzege ooit van een club in de Eredivisie. Na 33 minuten was de stand al 0-5 tegen een zwak NAC.

Na een minuut of tien kwam Ajax los in Breda. In de twintig minuten die daar op volgden was elke doelpoging bijna raak. In die periode scoorde de ploeg vijf keer. Matthijs de Ligt zorgde voor de openingstreffer, hij kopte vanuit een corner binnen. Vervolgens was het de beurt aan Donny van de Beek die zich met twee treffers liet gelden. De vierde was voor David Neres alvorens De Ligt in de 33ste minuut zijn tweede van de avond kon maken.

Na rust was de wedstrijd natuurlijk al lang en breed gespeeld. Ajax kon het opbrengen om door te blijven gaan op zoek naar meer. Het was Lasse Schone die vanaf de penaltystip de 0-6 mocht maken. Invaller Klaas-Jan Huntelaar had die penalty al willen nemen. Even later kon hij dan toch ook zijn doelpunt meepakken voor de 0-7. Het slotakkoord was uiteindelijk van opnieuw Van de Beek die daarmee zijn derde treffer maakte en zich uitstekend revancheerde na zijn reserveplaats tegen FC Utrecht.




Tags

nac beek doelpoging eredivisie huntelaar meepakken neres ongenadig penaltystip reserveplaats revancheerde schone slotakkoord utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei gisterenavond godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht