Transparent
Inloggen
Sluiten

Ouaali: 'talenten zo snel mogelijk nieuwe uitdagingen te geven'

16 november 2017 12:17

Verslaggever: -

De Telegraaf heeft een twee pagina's groot interview met Saïd Ouaali, hoofd van de jeugdopleiding van Ajax. Ouaali spreekt onder meer over de visie op het individu en de uitbreiding van het programma. Wij geloven in meer en goed trainen. We hebben er voor gekozen dat spelers hier ook studeren. Daarvoor creëren we faciliteiten. Verder vinden we dat er minimaal acht voetbaltrainingen moeten zijn in een week. Daaromheen zorgen we voor extra activiteiten: mentale vaardigheden, krachttraining etcetera."

Het uitdagen van de talenten blijft een sleutel voor de doorontwikkeling. "Bij Matthijs de Ligt en Justin Kluivert zagen we dat al in het team onder 17 jaar. Dat zijn twee voorbeelden. Als een speler goed genoeg is, moet je niet wachten maar hem zo snel mogelijk nieuwe uitdagingen geven. We kiezen niet voor de veilige weg, maar durven risico’s te nemen met het talent. Met 17 jaar mag hij bij het eerste elftal gaan trainen. Talent past zich heel snel aan. Dat is het kenmerk van groot talent."




Tags

ouaali doorontwikkeling individu kenmerk kluivert krachttraining sleutel telegraaf uitdagen vaardigheden voetbaltrainingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal