Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in eigen huis met 1-2 onderuit tegen FC Utrecht

5 november 2017 16:22

Ajax kreeg opnieuw een klap te verwerken. In eigen huis won FC Utrecht met 1-2 door twee treffers van Labyad. De gelijkmaker van Viergever vlak voor rust mocht Ajax niet baten. Ajax had het nodige te klagen over scheidsrechter Kuipers vanwege de buitenspelsituatie bij de 0-1 en het ontzeggen van een penalty voor hands.

Ajax kreeg in de openingsfase geen grip voor FC Utrecht. De gasten kregen kansen via Kerk, Leeuwin en Labyad. De laatste trof de paal en kon vervolgens uit de rebound alsnog binnenwerken. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax meer overwicht. Vlak voor rust was het Viergever die uit een assist van De Ligt de 1-1 kon maken.

Ajax drong na rust aan op zoek naar de 2-1. Toch was FC Utrecht ogenschijnlijk gevaarlijker. In de meest opvallende minuut van de wedstrijd zorgde Onana eerst voor een wereldredding om een doelpunt van Kerk te voorkomen. Direct in de tegenstoot kreeg Younes een unieke kans op de 2-1. Hij schoot echter over. Een inzet van Ziyech belandde vervolgens op de lat. Het was Labyad die zes minuten voor tijd het vonnis over Ajax voltrok.




Tags

utrecht labyad kerk viergever binnenwerken buitenspelsituatie drong hands klagen kuipers leeuwin naarmate onana ontzeggen openingsfase rebound tegenstoot voltrok vonnis vorderde wereldredding younes ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht