Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst en verlies voor jonge Oranjes

25 april 2000 21:43 - KNVB

Verslaggever: JL

In de schaduw van het grote Oranje, dat morgen speelt, kwamen de jongere elftallen vandaag met wisselend succes in actie.

Het Olympisch elftal, met de Ajacieden Knopper, Nieuwenburg en De Cler, kregen in het oefenduel in en tegen Slowakije een gevoelig 3-1 verlies te verwerken. John de Jong redde de eer voor Oranje door een strafschop te benutten.

Jong Oranje versloeg thuis Jong Schotland met 2-0. Wout van Steenveldt opende de score nadat Ajacied Pascal Heije was gevloerd in het 16-metergebied. Jan Kromkamp maakte in de tweede helft de beslissende 2-0. Naast Heije stonden ook Van der Ban en de verhuurde Van der Meijde in de basis.

In Bergen zette Oranje onder de 18 een grote stap naar het EK in Duitsland. Het team met Bechan, Akerboom en Hersi versloeg de Noorse leeftijdsgenoten met 1-0. Vitesse-speler Mustapha scoorde in de tweede helft de enigste goal van de wedstrijd.

Meer op KNVB




Tags

oranje jong heije oranjes akerboom ban bechan bergen cler duitsland eer enigste gevloerd hersi jongere knopper kromkamp meijde metergebied mustapha nieuwenburg pascal schaduw schotland slowakije steenveldt vitesse wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht