Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax rolt nummer vier op en loopt in op PSV

3 mei 2003 18:58

Verslaggever: RvN

Ajax trakteerde zaterdagavond in Amsterdam de fans op een voetbalshow. Het overliep bij vlagen RKC Waalwijk en hield het uiteindelijk op een 6-1 score. Doordat PSV twee punten liet liggen tegen AZ, liep Ajax twee punten in op de Eindhovenaren. Op PSV, dat nog naar Feyenoord moet, bedraagt de achterstand nu 6 punten.

In de Arena liet Ajax zien in uitstekende vorm te verkeren. De nummer vier van de competitie was geen partij voor de Amsterdammers. Na 16 minuten kwam Ajax terecht op voorsprong. Galasek gaf een pass binnendoor op Sneijder. Tussen drie Waalwijkers in hield hij de jongeling zich knap staande en draaide de bal vervolgens prachtig in de verre hoek. Niet veel later gaf Maxwell een prachtige pass op Van der Vaart. De gelegenheidsspits schoot vervolgens, weliswaar in buitenspelpositie, raak, 2-0. Die meevaller werd even later rechtgezet toen de scheidsrechter Ajax geen penalty gaf toen Van der Meyde omver werd gelopen. Ajax speelde in het eerste half uur bij vlagen wervelend. In het laatste kwartier nam de ploeg logischerwijs wat gas terug. Toch kwam het nog voor rust op 3-0 door het tweede doelpunt van Van der Vaart (kopbal uit voorzet Pienaar).

Na rust ging Ajax vrolijk door en liet het bij vlagen powerplay zien. De Fin Pasanen mocht weer eens scoren. Hij kopte een hoekschop van Sneijder binnen. Koeman gaf vevrolgens Sikora (voor de tegenvallende Van der Meyde) en Yakubu (voor Litmanen) speeltijd. Dat deed niet af aan het spel van de Ajacieden. Dat goede spel werd bekroond met de 5-0, mooi schot met links van Trabelsi en de 6-0, de derde van Van der Vaart. Witschge zou er tot verdriet van de fans in de Arena niet inkomen. In de slotfase mocht Jochen Janssen voor de statistieken de schade voor RKC waalwijk nog iets beperken.

[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

vaart vlagen arena meyde rkc rolt bekroond beperken binnendoor buitenspelpositie feyenoord galasek janssen jochen jongeling koeman litmanen maxwell meevaller omver overliep pasanen pienaar powerplay rechtgezet sikora trabelsi trakteerde vevrolgens voetbalshow vrolijk wedstrijdverslag wervelend witschge yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos