Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruime 1-4 zege Ajax in Klassieker

22 oktober 2017 16:23

Ajax heeft na een vrij matige Klassieker toch nog een eclatante 1-4 zege behaald in De Kuip. Dolberg scoorde twee keer, Huntelaar en Siem de Jong maakten de andere treffers.

Ajax was in de eerste helft de betere ploeg, zonder dat dit tot veel kansen leidde. In een hele rommelige wedstrijd was er veel balverlies en weinig te genieten. Younes was het dichtstbij de openingstreffer voor Ajax met een schot dat door doelman Jones gestopt werd.

Vlak na rust kwam Ajax met enig fortuin op voorsprong. Amrabat ging in de fout en leverde de bal in. Neres gaf vervolgens de assist van waaruit Huntelaar hard en hoog binnenschoot. Even later leek Feyenoord langszij te kunnen komen. De ploeg kreeg een penalty van Makkelie. Onana liet echter opnieuw zien een penalty te kunnen stoppen en voorkwam dat Jorgensen de thuisclub op gelijke hoogte schoot. Een paar minuten later was het dan toch zover. Toornstra kwam vrij op rechts en joeg de bal onhoudbaar achter Onana. Dat was de enige fase waarin Ajax het echt moeilijk had.

Het was Ajax dat na de moeilijke fase op 1-2 kwam. Neres zorgde opnieuw de assist van waaruit invaller Dolberg de 1-2 kon binnenwerken. Vervolgens moest Feyenoord komen en profiteerde Ajax van de ruimte. Eerst was het invaller Siem de Jong die voor de beslissing zorgde. Even later maakte Dolberg met zijn tweede van de middag het feest compleet.




Tags

dolberg klassieker feyenoord huntelaar jong neres onana amrabat balverlies binnenwerken dichtstbij eclatante fortuin joeg jones jorgensen kuip langszij makkelie onhoudbaar rommelige thuisclub toornstra voorkwam younes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos