Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw felle kritiek van Cruijff

25 april 2000 19:04 - Nu Sport

Verslaggever: N

Oud Ajacied Johan Cruijff haalt morgen in zijn column in de Voetbal international opnieuw hard uit. Deze keer zijn Co Adriaanse, de nieuwe trainer van Ajax en van Gaal, de ouder trainer van Ajax, het slachtoffer.

"Ajax is een kille, klinische onderneming, een club kun je het niet meer noemen", schrijft Cruijff. "De benoeming van Adriaanse is daar een voorbeeld van. Een paar jaar geleden kwam een voormalig tweede elftalspeler van Ajax bij mij met het verzoek stage te mogen lopen bij Barcelona. Ik ben opgegroeid in het topvoetbal en daar zijn we collegiaal. Dus natuurlijk mocht Louis van Gaal bij mij komen."

Die mentaliteit bespeurt Cruijff niet bij Van Gaal nu hij zelf coach is van Barcelona, en met name ook niet bij Adriaanse. "Frank Rijkaard wilde ooit stagelopen bij Adriaanse bij Willem II. Als een kwajongen stuurde Adriaanse hem weg, terwijl hij als speler een wereldtopper was en de offici?le KNVB-trainerscursus volgde. Hij noemde hem later zelfs een beunhaas."

Zie voor veel meer kritiek van Cruijff het gehele artikel in Voetbal International

Meer op Nu Sport




Tags

adriaanse gaal barcelona bespeurt beunhaas collegiaal column elftalspeler klinische knvb kwajongen rijkaard slachtoffer stage stagelopen trainerscursus wereldtopper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht