Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax strandt in voorrondes EL na 3-2 nederlaag tegen Rosenborg

24 augustus 2017 22:36

Ajax is er niet in geslaagd de Europa League te bereiken. In de voorrondes werd de ploeg uitgeschakeld door het Noorse Rosenborg. Na de 0-1 nederlaag thuis werd uit met 3-2 verloren.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde ook diverse mogelijkheden via onder meer Dolberg, Younes en De Ligt. Halverwege de eerste helft kwamen de Noren beter in de wedstrijd. Het leverde bij de eerste kans direct de 1-0 op. Het was Bendtner die binnen kon werken, de goal werd ingeleid door balverlies van Van de Beek.

Direct na rust bracht Ajax coach Keizer met Huntelaar voor Van de Beek een extra spits in. Dat bleek succesvol. Ajax leek de Noren in die fase te overlopen. Het duurde nog tot de 60ste minuut voordat de verdiende gelijkmaker op het bord kwam. Het was Younes die bij een voorzet simpel kon binnentikken. Nog binnen dezelfde minuut was het opnieuw raak. Dit keer was het Schone die doeltrof en Ajax op 1-2 zette. Die stand was voldoende geweest voor kwalificatie. Ajax kreeg zelfs een unieke kans op de 1-3 maar die was niet aan de ploeg besteed.

Nadat Zeefuik erin kwam voor Dolberg om weer wat meer verdedigende zekerheid in te bouwen ging het mis voor Ajax. Rosenborg zette door en zag Adegbenro Ajax een ongelofelijke klap geven door de 2-2 binnen te koppen. Diezelfde Adegbenro kon vervolgens ook nog de knockout verzorgen waardoor Ajax sinds vele jaren Europees voetbal misloopt.




Tags

rosenborg adegbenro beek dolberg strandt younes balverlies bendtner besteed binnentikken bord creeerde doeltrof huntelaar ingeleid keizer knockout kwalificatie misloopt overlopen schone verzorgen zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal