Transparent
Inloggen
Sluiten

Schikkingsvoorstellen Chivu en Zlatan bekend.

24 april 2003 19:12 - Teletekst

Verslaggever: P.

De aanklager van het betaalde voetbal heeft naar aanleiding van bepaalde incidenten tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax van vorige week woensdag Zlatan Ibrahimovic en Cristian Chivu schikkingsvoorstellen gedaan. Ibrahimovic naar aanleiding van het uitdelen van een elleboogstoot aan De Nooijer, Chivu naar aanleiding van het maken van een slaande beweging naar Song. Omtrent de afhandeling van de zaak tegen Pierre van Hooijdonk die wegens het maken van een trappende beweging in dezelfde wedstrijd rood heeft gekregen is vandaag niets bekendgemaakt.

De Zweedse spits is een voorstel gedaan wat een schorsing van vijf wedstrijden behelst. Mochten Ibrahimovic en Ajax hier niet mee akkoord gaan, dan zal de tuchtcommissie door de aanklager worden verzocht de spits voorlopig te schorsen. Aanvoerder Cristian Chivu kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden. In tegenstelling tot zijn ploeggenoot, zal Chivu bij het niet aannemen van het voorstel niet voorlopig geschorst worden.

Het is nog niet bekend of beide spelers en Ajax met de voorstellen akkoord gaan. Er kan tot vrijdagmiddag, 17.00, beroep worden ingesteld. Indien beide spelers akkoord gaan heeft dit tot gevolg dat Ibrahimovic alleen nog op de laatste speeldag, in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, in actie kan komen. Chivu zal dan de wedstrijden tegen AZ (uit), RKC (thuis) en NEC (uit) aan zich voorbij moeten laten gaan.

Meer op Teletekst




Tags

chivu ibrahimovic schikkingsvoorstellen zlatan aanklager cristian afhandeling beroep elleboogstoot feyenoord heerenveen hooijdonk nooijer rkc schikkingsvoorstel schorsen slaande song speeldag trappende tuchtcommissie uitdelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid