Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook komend seizoen gebruik van video-assistent tijdens bekertoernooi

6 augustus 2017 17:17 - KNVB

Verslaggever: -

In het toernooi om de KNVB Beker wordt ook komend seizoen bij een aantal wedstrijden gebruik gemaakt van de video-assistent. De International Football Association Board (IFAB) maakte vrijdag bekend dat met ingang van dit seizoen ook in verschillende nationale competities gewerkt gaat worden met zogenaamde Video Assistent Referees (VAR). Onder meer in de MLS in de Verenigde Staten, de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga en de Portugese Primeira Liga zal de video-assistent bij iedere wedstrijd aanwezig zijn. In Polen en België zal de VAR bij een geselecteerd aantal competitiewedstrijden worden ingezet.

De KNVB ziet daar voor de Nederlandse competitie nog van af. "Als KNVB hebben wij er bewust voor gekozen om dit seizoen nog intensief te testen in ons bekertoernooi", aldus Gijs de Jong van de KNVB. "Wat er de komende seizoenen nog staat te gebeuren op dit gebied is nog even afwachten. Dit hangt af van onze bevindingen, de bevindingen van de IFAB, maar ook van financiering. Wij zijn in ieder geval erg blij met deze ontwikkeling. Iedereen wil dat het voetbal nog eerlijker wordt en videoarbitrage zorgt hiervoor."

Meer op KNVB




Tags

knvb ifab var association belgie bundesliga financiering gijs jong mls polen primeira referees videoarbitrage

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos