Knappe overwinning houdt Ajax op tweede plaats

19 april 2003 21:25

Ondanks een reeks blessures en wijzigingen in het elftal wist Ajax de competitiewedstrijd tegen Roda JC makkelijk te winnen. De ploeg won uiteindelijk met 4-2, daarbij liet het diverse kansen onbenut. Ajax houdt daarmee de tweede plaats vast in handen. De voorsprong op Feyenoord bedraagt vier punten, de Rotterdammers hebben nog wel een uitduel tegen FC Zwolle tegoed.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd. Het liep binnen een half uur verdiend naar 3-0 uit. Achtereenvolgens Zlatan Ibrahimovic (intikken bij tweede paal na doorkoppen van Chivu), Van der Vaart (goede lopbal na uitstekende voorzet Van der Meyde van rechts) en Sneijder (vrije trap) scoorden voor de Amsterdammers. Via een goed doelpunt van Sergio kwam Roda JC enigszins terug in de wedstrijd. Maxwell en Van der Vaart vielen in de eerste helft uit, zij werden vervangen door Witschge en Litmanen. Dat had tot twee keer toe nogal wat wijzigingen in het elftal tot gevolg.

Doordat Ajax de kansen om verder uit te lopen liet liggen kon Roda JC terug in de wedstrijd komen. Geheel tegen de verhoudingen in kwam Roda JC 10 minuten voor tijd via opnieuw Sergio op 3-2. De Limburgers mochten slechts twee minuten hopen op een stuntje. Boukhari deed na een mooie aanval wat de Ajacieden eerder vergaten. Hij vergrootte de voorsprong van Ajax en besliste met de 4-2 de wedstrijd.

Een absoluut verdiende 4-2 zege. De ploeg was veel sterker dan de Limburgers. Ook zonder alle blessuregevallen kon Ajax Roda JC grote delen van de wedstrijd de wil opleggen.