Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - Roda JC

18 april 2003 14:12

Verslaggever: P.

Enkele dagen voor het cruciale Champions League duel van woensdag staat zaterdag om 19.30 uur de competitiewedstrijd tussen A.F.C. Ajax en het Limburgse Roda JC op het programma. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Dick van Egmond. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de betaalzender Canal+. Het is de derde keer dat Ajax en Roda JC dit seizoen tegenover elkaar staan. In het Limburgse wist Roda JC eerder dit seizoen Ajax op een gelijkspel te houden. In het bekertreffen tussen beide clubs werd het duel al vroeg beslist door een vroege goal van Zlatan Ibrahimovic.

Roda JC is in het algemeen een stugge tegenstander. Ajax kan zich echter, in de race om de tweede plaats, geen enkel puntverlies veroorloven: er moet gewonnen worden om de tweede plaats te behouden. Ondanks de reputatie van het nog voor Europees voetbal spelende Roda JC zijn de cijfers in het voordeel van Ajax. In de zestig onderlinge duels won Ajax won 33 maal, werd er 18 maal gelijkgespeeld en wist Roda JC acht keer te winnen, waarvan drie keer in Amsterdam.

Bij Roda JC zal Cristiano ontbreken. De offici?le site van de Limburgse eredivisionist meldt dat deze tijdens de training een kniebandbeschadiging heeft opgelopen. Voorts zouden Sonko, Lachambre, Vandenbroeck en Colinet wegens blessures eveneens ontbreken. Fredrik Berglund heeft de club verlaten en is teruggekeerd naar Zweden, Nygaard speelt nu bij Excelsior. Jeugdspeler Seydihan Baslanti is toegevoegd aan de selectie.

De personele problemen van Ajax zijn bekend. Het is op dit moment nog onduidelijk of Steven Pienaar, Hatem Trabelsi, Nigel de Jong en wellicht Tomas Galasek in staat zijn de wedstrijd of een deel daarvan te kunnen spelen.

Meer op




Tags

roda voorbeschouwing baslanti bekertreffen berglund betaalzender canal colinet egmond eredivisionist excelsior fredrik galasek hatem ibrahimovic jeugdspeler jong kniebandbeschadiging lachambre nigel nygaard pienaar reputatie seydihan sonko tomas trabelsi vandenbroeck veroorloven zlatan zweden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos