Transparent
Inloggen
Sluiten

The Guardian: Yakubu een Nigeriaan ipv Ghanees?

16 april 2003 23:55

Verslaggever: RvN

De Nigeriaanse krant The Guardian komt vandaag met het opmerkelijke bericht dat het vraagtekens zet bij de nationaliteit van Ajacied Abubakari Yakubu. Een niet nader genoemde bron van de krant zou hebben laten weten dat Yakubu niet van Ghanese afkomst maar van Nigeriaanse afkomst is. Door zich voor te doen als Ghanees zou hij makkelijker Afrika zijn uitgekomen. Een Ghanese manager zou een en ander geregeld hebben. Diezelfde manager zou eerder op dezelfde manier de Nigerianen Ola en Obodo, beiden spelend in Itali? via de Ghanese nationaliteit naar Europa hebben gebracht. Yakubu komt echter in tegenstelling tot het tweetal wel gewoon voor het Ghanese elftal uit.

Of er enige waarheid in het bericht schuilt is volledig onduidelijk. De krant zelf lijkt ook niet volledig overtuigd te zijn. Het kon het bericht nog niet bevestigd krijgen door een tweede bron. Opmerkelijk is het bericht in ieder geval wel.

Meer op




Tags

yakubu guardian afkomst nationaliteit nigeriaan nigeriaanse abubakari afrika itali nigerianen obodo ola opmerkelijk schuilt spelend uitgekomen waarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos