Transparent
Inloggen
Sluiten

100.000 Ajax fans verwacht op Museumplein tijdens EL-finale

23 mei 2017 21:25

Verslaggever: -

Het Parool meldt dat er 100.000 Ajax fans verwacht worden op het Museumplein om de finale gezamenlijk op een groot scherm te bekijken. Ook op andere plekken in de stad worden veel voetbalfans verwacht. Als Ajax wint, volgt donderdag de huldiging op het Museumplein, waar vermoedelijk 150.000 mensen op afkomen.

De gemeente Amsterdam heeft voor deze gebeurtenis inmiddels de nodige informatie opgesteld:

De toegang tot dit evenement is gratis. Het evenemententerrein is wel afgesloten. Om de komst van de duizenden supporters in goede banen te leiden, worden extra maatregelen genomen op het gebied van veiligheid en de beheersing van publieksstromen.

Programma :
U bent woensdagavond vanaf 18.00 uur welkom op het Museumplein. Kom op tijd, want vol is vol.
19.45 uur: start voorbeschouwing
20.45 uur: start wedstrijd
22.30 uur: einde wedstrijd
23.45 uur: einde evenement

Spelregels
Gemeente Amsterdam en Ajax heten u hartelijk welkom op het Museumplein. De toegang is gratis, maar er gelden wel spelregels:

- We vieren dit Ajax-feest middenin de stad. Dat kan alleen als je rekening houdt met anderen en de omgeving. Zorg dat u geen overlast veroorzaakt, ook niet na afloop en buiten het terrein.
- Glas en vuurwerk zijn niet toegestaan op het terrein.
- Eten en drinken mee? Dat mag, maar alleen in plastic flessen, blikjes of bekers.
- Alcohol mee? Dan alleen voor eigen gebruik, denk aan een sixpack.
- De organisatie heeft het recht om bezoekers van het evenement te fouilleren en tassen te doorzoeken.
- De organisatie kan foto- en videomateriaal maken tijdens het evenement. Bij betreding van het terrein stemt u hiermee in.
- Volg altijd de aanwijzingen van de beveiliging op.
- De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal en/of schade aan (persoonlijke) eigendommen.
- Wie de huisregels overtreedt, wordt van het terrein verwijderd en van strafbare feiten wordt aangifte gedaan.

Tips
Houd er rekening mee dat het erg druk kan worden.
Let op uw spullen, want zakkenrollers gaan recht op hun doel af.
Op het Museumplein wordt geen eten verkocht: neem dus eventueel zelf iets mee. Bekijk daarvoor de spelregels. Horeca in de omgeving is wel geopend. Op het Museumplein zijn een paar watertappunten. Bekijk de kaart voor meer informatie (JPG, 794 kB).

Bereikbaarheid
Het Museumplein is het beste te bereiken met openbaar vervoer of de fiets.

Houd rekening met de drukte, dus vertrek op tijd
Woont u niet zo ver van het Museumplein, dan raden wij aan om met de fiets of lopend te komen.

De onderdoorgang van het Rijksmuseum wordt afgesloten voor al het verkeer.
Verschillende toegangswegen naar het Museumplein worden afgesloten voor autoverkeer en fietsers: Hobbemastraat, Hobbemakade, Paulus Potterstraat, Jan Luijkenstraat, P.C. Hooftstraat, Van Baerlestraat, Concertgebouwplein, Gabriël Metsustraat en De Lairessestraat. Kijk op de kaarten voor de afsluitingen op woensdag 24 mei (JPG, 782 kB) en bij een eventuele huldiging op donderdag 25 mei (JPG, 791 kB). Hierop staan ook de tijden aangegeven.
Looproutes worden met borden aangegeven. Bekijk de looproutes op de kaart (JPG, 940 kB).
P3 Museumplein is niet bereikbaar voor touringcars. Parkeren kan het beste bij P2 bij de Passenger Terminal. Laden en lossen van passagiers kan bij de Stadhouderskade.
Fiets
Op verschillende plaatsen worden parkeerplaatsen tijdelijk opgeheven en ingericht als fietsparkeervak.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer blijft op woensdag 24 mei zo lang als mogelijk de reguliere routes rijden. Als het nodig is, worden er omleidingsroutes gevolgd. Voor routes, actuele verstoringen en omleidingen kunt u gvb.nl of www.9292.nl raadplegen.

Auto
Het Museumplein is moeilijk bereikbaar per auto. Mocht u toch met de auto komen, gebruik dan één van P+R-locaties of een andere parkeergarage. Q-Park Museumplein is beperkt bereikbaar. Houd er rekening mee dat u daar op woensdag 24 mei tussen 18.00 - 0.00 uur mogelijk niet in- en uit kunt rijden.

Parkeerverboden
Museumplein tussen Tenierstraat en Honthorststraat: van 23/5 16:00 uur t/m 26/5 12:00 uur
Tenierstraat tussen Johannes Vermeer en Museumplein: van 23/5 12:00 uur t/m 26/5 12:00 uur
Johannes Vermeerstraat tussen Honthorststraat en Hobbemastraat: van 24/5 07:00 uur t/m 26/5 09:00 uur
Honthorststraat ter hoogte van perceel 44 en 46 aan beide kanten van de straat: van 24/5 07:00 uur t/m 26/5 09:00 uur
Johannes Vermeerstraat ter hoogte van nummer 50 en 53 aan beide kanten van de straat: van 24/5 07:00 uur t/m 26/5 09:00 uur
Hobbemakade: parkeervakken vanaf brandweerkazerne tot Zuiderbad: van 24 mei 12.00 uur tot 25 mei 22.00 uur
Honthorststraat vanaf kruispunt Paulus Potterstraat t.h.v. nr 16 tot nr 8
8 parkeervakken: van 24 mei 12.00 uur tot 25 mei 22.00 uur
Lairessestraat: van Lairessestraat nr 19 tot concertgebouwplein nr 27 alle parkeervakken aan beide zijden: van 24 mei 10.00 uur tot 25 mei 22.00 uur
Frans Mierisstraat vanaf nr 65 tot kruising Van Baerlestraat beide zijden: van 24 mei 10.00 uur tot 25 mei 22.00 uur
Ruysdaelkade: van nr 15 tot nr 57; parkeervakken Ruysdaelkade alleen aan waterzijde: van 24 mei 10.00 uur tot 25 mei 22.00 uur
Vossiusstraat: alleen aan kant Vondelpark vanaf nr 20 tot nr 3. Strook van nr 33 tot nr 52: van 24 mei 10.00 uur tot 25 mei 22.00 uur.
Toiletten
In en om het Museumplein worden voldoende toiletten en plaskruizen neergezet.

Maatregelen
Om overlast en hinder voor de buurt te voorkomen worden er diverse maatregelen getroffen. Zoals het plaatsen van hekken en afvalbakken, ook in de omgeving van het plein, en met de inzet van een aanzienlijk aantal toezichthouders. De gemeente is in gesprek met bewoners en ondernemers van het Museumplein.

Eventuele huldiging
Als Ajax de finale wint, wordt de ploeg de volgende dag, donderdag 25 mei gehuldigd op het Museumplein. U bent dan vanaf 15.00 uur welkom. Ook op deze dag geldt: kom op tijd, want vol is vol. Het team zal rond 18.00 uur aankomen op het Museumplein. Meer informatie wordt op woensdagavond, na de finale, bekendgemaakt.




Tags

museumplein evenement honthorststraat parkeervakken terrein bereikbaar fiets gemeente huldiging johannes lairessestraat openbaar spelregels vervoer baerlestraat concertgebouwplein hobbemakade hobbemastraat looproutes paulus potterstraat routes ruysdaelkade tenierstraat toegang toiletten vermeerstraat zijden aangifte aanwijzingen actuele afsluitingen afvalbakken alcohol autoverkeer beheersing bereikbaarheid betreding beveiliging bewoners blikjes borden brandweerkazerne diefstal duizenden eigendommen evenemententerrein fietsers fietsparkeervak flessen foto fouilleren gabriel gebeurtenis glas gvb hekken heten hooftstraat horeca huisregels kruising kruispunt laden locaties luijkenstraat metsustraat mierisstraat omleidingen omleidingsroutes onderdoorgang ondernemers overtreedt park parkeergarage parkeerplaatsen parkeerverboden parkeren passagiers passenger perceel plaskruizen plastic plein publieksstromen raadplegen raden rijksmuseum scherm sixpack stadhouderskade strafbare strook tassen terminal toegangswegen toezichthouders touringcars vermeer verstoringen videomateriaal voetbalfans vondelpark voorbeschouwing vossiusstraat vuurwerk watertappunten waterzijde woont zakkenrollers zorg zuiderbad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal