Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Feyenoord- Ajax

16 april 2003 09:28

Verslaggever: RvN

Vanwege veiligheidsredenen start de kraker in de halve finales om de Amstel Cup tussen Feyenoord en Ajax al om 18.00 uur. De Kuip is volledig uitverkocht voor het topduel. De wedstrijd zal live te zien zijn bij SBS6. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.

Op voorhand wordt de wedstrijd van Feyenoord kant veel serieuzer genomen dan aan Ajax kant. Ajax coach Ronald Koeman zou wel een deal willen maken. 'Wij de tweede plaats, zij de bekerfinale.' Het bestuur van beide ploegen legt het belang vooral bij de tweede plaats en daarmee Champions League kwalificatie. Met name in de spelersgroep van Feyenoord leeft de halve finale om de beker wel.

Feyenoord treedt op volle oorlogssterkte aan in De Kuip. Gyan, Smolarek en Van Haaren zijn geblesseerd, maar zouden toch niet gespeeld hebben. Bert van Marwijk zal dan ook geen verrassingen in petto hebben.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Van Wonderen, De Nooijer, Paauwe, Kalou, Bosvelt, Ono, Van Persie, Buffel en Van Hooijdonk

Ronald Koeman moet veel meer puzzelen en zal met een minder ingespeeld team voor de dag moeten komen. Op basis van de laatste trainingen zal de Ajax coach dit keer met een 4-3-3 formatie starten, met Boukhari en Van der Meyde op de flanken. In het centrum verkiest Koeman waarschijnlijk Litmanen boven Zlatan Ibrahimovic die hij rust wil geven. Verdedigend kampt Ajax met problemen door de afwezigheid van De Jong en Trabelsi. O'Brien schuift daardoor naar rechts. Als Pasanen in de laatste test woensdagmorgen niet fit blijkt, dan speelt de Noor Bergdolmo.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Lobont, O'Brien, Pasanen (Bergdolmo), Chivu, Maxwell, Sneyder, Yakubu, Van der Vaart, Boukhari, Litmanen (Zlatan Ibrahimovic), Van der Meyde.

Meer op




Tags

feyenoord koeman bergdolmo boukhari brien ibrahimovic kuip litmanen meyde pasanen voorbeschouwing zlatan amstel bekerfinale bestuur bosvelt buffel chivu emerton flanken gyan haaren hooijdonk jong kalou kraker kwalificatie lobont lodewijks luinge marwijk maxwell nooijer noor ono oorlogssterkte paauwe persie puzzelen roelof smolarek sneyder topduel trabelsi vaart veiligheidsredenen verkiest verrassingen voorhand wonderen yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan pasveer potter ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tahirovic taylor vos