Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax moeizaam langs NAC in Breda

13 april 2003 15:12

Verslaggever: M

Ajax heeft zondagmiddag moeizaam de op papier lastige uitwedstrijd in Breda tegen NAC gewonnen. De ploeg uit Brede speelde een stuk feller dan Ajax. De Amsterdammers zegevierden uiteindelijk wel met 0 - 3. Bij rust leidde Ajax met 0 - 1. Het eerste doelpunt van het duel viel 2 minuten voor de pauze en kwam op naam van Wesley Sneijder. De jonge middenvelder ontving de bal uit een hoekschop van Van der Meyde op het rand van het strafschopgebied en krulde de bal vervolgens op prachtige wijze buiten het bereik van Babos in het doel.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt tot leven. NAC ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en was daar via Feher dichtbij. De Hongaar zag zijn inzet echter door Chivu van de doellijn worden gehaald. Ajax, dat maar liefst 12 spelers miste wegens blessures, hield stand en besliste uiteindelijk in het laatste kwartier de wedstrijd, met dank aan Andy van der Meyde. De vleugelspeler van Ajax stelde met doelpunten in de 75ste en 84ste minuut de belangrijke 3 punten veilig.

In de 75ste minuut werd Van der Meyde op rand van buitenspel weggestuurd door invaller Bergdolmo, die al na 17 minuten de geblesseerde De Jong verving. Door de benen van de doelman van NAC liet de geboren Arnhemmer het tweede doelpunt van de Amsterdammers aantekenen. Zijn tweede treffer en de derde van Ajax viel 6 minuten voor tijd toen het verzet van de club uit Breda definitief was gebroken. Door de zege klimt Ajax weer naar de tweede plaats in de competitie. De voorsprong op Feyenoord, nummer 3, blijft 1 punt.

Meer op




Tags

nac meyde rand aantekenen andy arnhemmer babos bergdolmo besliste chivu doellijn fanatiek feher feller feyenoord hongaar jong krulde pauze verzet zegevierden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos