Transparent
Inloggen
Sluiten

GEWELDIGE 4-1 ZEGE AJAX IN HALVE FINALE EL

3 mei 2017 20:35

Opnieuw heeft het Ajax van Peter Bosz een historisch Europees avondje neergezet in de Arena. Ajax won het eerst halve finaleduel met maar liefst 4-1 van Olympique Lyon en zette daarmee een reuzenstap richting de finale van de Europa League.

Ajax had in het eerste deel van de wedstrijd moeite om druk te krijgen op Olympique Lyon. Het waren juist de Fransen die druk zetten en op zoeken gingen. Dat leverde een eerste mogelijkheid op voor Cornet, die uitstekend afgestopt werd door Cornet.

Uit de eerste mogelijkheid van Ajax was het direct raak. Een vrije trap van Hakim Ziyech werd door Bertrand Traoré geschampt en binnengewerkt. Vervolgens viel uit de tweede kans ook direct de 2-0. Na een matige uittrap van de Franse doelman onderschepte Traoré de bal. Hij kopte door naar Dolberg en die schoot beheerst binnen.

Na de 2-0 ging Ajax ook steeds beter spelen. Vlak voor rust kreeg Amin Younes al een enorme kans op de 3-0. Vlak na rust kreeg hij opnieuw een kans en dit keer was het wel raak. Zijn inzet werd net achter de doellijn gestopt. De assistent was scherp en wees er terecht op dat de treffer een doelpunt was.

Na de 3-0 ontstond een compleet open wedstrijd. De Fransen moesten komen. Dat leverde kans op kans op voor beide doelen, waarbij Ajax de beste kansen kreeg op meer dan de 3-0. De 3-1 van Valbuena was een tegenvaller, maar zat er eigenlijk aan te komen. Ajax richtte zich echter snel op en kwam via Traoré weer op een marge van drie. Het bleef daarna kansen regenen, maar de 4-1 bleef uiteindelijk op het scorebord.




Tags

traore cornet lyon afgestopt amin arena beheerst bertrand binnengewerkt bosz doellijn dolberg finaleduel geschampt historisch onderschepte regenen reuzenstap richtte uittrap valbuena younes ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos