Ruime overwinning Jong Ajax op Feyenoord in Rotterdam

10 april 2003 18:36

Jong Ajax heeft donderdagavond een ruime 0-3 zege behaald op Jong Feyenoord. Op Woudestein was het bij rust al 0-2 door doelpunten van Boukhari en Litmanen (penalty). Na rust vergrote Boukhari de stand nog tot 0-3. De 0-3 was enigszins geflatteerd. Ajax was in de eerste helft de betere ploeg, maar kreeg in de penalty voor Litmanen een cadeautje. Aan de andere kant had de scheidsrechter ook een penalty kunnen of misschien wel moeten geven aan de Rotterdammers. Na het vertrek van Litmanen was er in de tweede helft meer evenwicht in de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. Van Damme was het dichtstbij met een schot op de paal. Maduro was in het centrum van de verdediging vanavond de uitblinker aan Ajax kant. Ook Litmanen en Boukhari speelden een heel behoorlijke wedstrijd.

0-1 Boukhari ('11, steekpass op Boukhari die hard binnenschiet)
0-2 Litmanen ('25, penalty z??r discutabel)
0-3 Boukhari ('52, schot vanaf de 16 meter)

Jong Feyenoord: Zoetebier, De Groot, Schrier, Snoyl, Van Driel, Nkunku ('66 Nelstein), Mulder, Song ('46 Sardar), Tijdeman, Leonardo ('79 Maitimo), Mubarak

Jong Ajax: Didulica, Kujala, Maduro, Van Damme ('77 Rustenburg), Valencia, Mendes, Krohn Dehli, Akachar, Cameron ('65 Esajas), Litmanen ('46 De Ridder), Boukhari.